Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която обяви, че подава оставка,

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова, която обяви, че подава оставка,
Коментари Харесай

Нинова се бори за оцеляване с пленум `на подпис` |

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която разгласи, че подава оставка, само че остава отпред на партията до конгрес през януари, ще свика неприсъствено съвещание на Националния съвет на следващия ден. 

Официално присъствено съвещание на пленума не е свикано и към този момент няма време това да се случи, разясняват социалисти. 

Така необятното управление на партията би трябвало да насрочи висшия конгрес " на автограф ", с имейли соцелитът ще гласоподава и за мандат и състав на преговорната група с " Продължаваме промяната ", Демократична България и Има Такъв Народ за сформиране на държавно управление. 

Не за първи път пленумът ще взима решения на автограф, формалният претекст е епидемиологичната конюнктура поради Covid-19. Така Нинова прокарва решенията, които желае, и заобикаля неуместни въпроси, оферти и мнения от делегатите.

Гласуването по заложените точки в дневния ред става по имейл, продължава няколко дни и контролът е по-труден, като нормално публично се оповестява, че са " събрани нужните гласове " на автограф. 

Междувременно през днешния ден Нинова заяви във фейсбук, че с Кирил Петков, номиниран от Политическа партия за министър председател, не престават. Процесът по сформиране на държавно управление към този момент тече. Заявили сме общата си позиция, че имаме воля да създадем държавно управление и да осигурим болшинство, което още в първите дни да одобри бюджета и да задвижи всички ограничения в помощ на хората и на бизнеса. Д а излъчим мощни персони, които да преведат България през рецесиите ", сподели още Корнелия Нинова по БСТВ, представена от пресцентърана партията. 

Според нея опозицията й в партията желае тя да не е в преговорния екип, тъй като става въпрос за редене на кабинет и " хора с ползи желаят този преговорен екип да им ги удовлетвори ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР