Министерството на външните работи на Естония е привикало ръководителя на

...
Министерството на външните работи на Естония е привикало ръководителя на
Коментари Харесай

Естония привика руския шарже д'афер заради смущаване на GPS сигнали

Министерството на външните работи на Естония е привикало ръководителя на съветското посолство в Талин, с цел да стачкува против смущаването на GPS сигнали на нейната територия , заяви в сряда балтийската страна, представена от " Ройтерс ".

Естония упреква Русия в , като заглушава GPS навигацията във въздушното пространство над балтийските страни, повтаряйки опасенията на самолетните компании, които споделят, че сe сблъскват с сходни проблеми от месеци.

Естонското външно министерство привика в сряда съветския шарже д`афер, с цел да съобщи известието си. Москва и Талин предходната година, защото връзките се утежниха след пълномащабното навлизане на Москва в Украйна през 2022 година

" Заглушаването на GPS сигнала е детайл от хибридните действия на Русия , нарушаващи всекидневието и застрашаващи сигурността на съдружниците ", сподели в изказване естонският външен министър Маргус Цахкна.

Руското външно министерство не отговори на искане за коментар.

GPS, редуциране от Global Positioning System, е мрежа от спътници и приемни устройства , които се употребяват за позициониране и навигация във съвсем всичко - от кораби и самолети до коли.

Заглушаването на GPS сигнали може да повлияе на комерсиалните самолети, само че те нормално могат да направляват с други средства.

Финландски транспортьор предишния месец съобщи, че ще спре всички полети до Тарту в Естония, с цел да разреши на локалното летище да надстрои своята навигационна система, която до момента разчиташе единствено на GPS.
 Полша също упрекна Русия в осъществяване на хакерски атаки в страната
Полша също упрекна Русия в осъществяване на хакерски атаки в страната

Технически индикатори и прилики с минали офанзиви помогнаха за идентифицирането на групата APT28
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР