Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин отказа да подкрепи идеята

...
Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин отказа да подкрепи идеята
Коментари Харесай

Корбин не подкрепя призива на лейбъристите за нов референдум за Брексит

Лидерът на английските лейбъристи Джереми Корбин отхвърли да поддържа концепцията за втори референдум за опазване на участието на Англия в Европейския съюз. Корбин не одобри апела на болшинството от своите съпартийци за нов референдум, съобщи английската организация Прес Асосиейшън, представена от ТАСС.

Корбин не за първи път отхвърля тази концепция, само че последното изследване на публичното мнение сподели, че близо три четвърти от неговите съпартийци са за привикване на втори референдум.

Отговаряйки на въпрос дали не е трансформирал позицията си съгласно новите условия, водачът на английската съпротива сподели: "Това, което ще създадем, е да гласуваме срещу излизане без договорка (с Европейски Съюз за изискванията на Брексит) и срещу съглашението, което реализира (с Брюксел) Тереза Мей. Тя би трябвало да се върне в Брюксел и да каже, че то е недопустимо за Англия, а също да преразгледа формата на митническия съюз с Европейски Съюз за гарантиране на комерсиалните връзки ".

Според последното допитване с присъединяване на над 1000 членове на Лейбъристката партия, осъществено сред 17 и 21 декември от социологическата организация "ЮГав ", 72-ма съпартийци на Корбин са подкрепили привикване на втори референдум за участието в Европейски Съюз. При това 23 на 100 от запитаните считат, че Корбин отхвърля обществено да поддържа тази концепция по простата причина, че самият той е последовател на излизане на страната от Евросъюза.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР