Лидерът на Бойко се среща в Силистра със структурите на

...
Лидерът на Бойко се среща в Силистра със структурите на
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с жестока критика към кабинета на протежетата на Радев: Още през юни трябваше да предвидят кризата. Щетите вече са нанесени

Лидерът на Бойко се среща в Силистра със структурите на ГЕРБ. Ще има мнения на всички настоящи тематики.

Към от членове на бяха отправени редица въпроси, свързани с района, както и такива, засягащи обществено-политическия живот. Един от въпросите беше дали до 2024 година автомагистрала " Хемус " ще бъде подготвена и на каква цена.
свързани новини100539на 14.01.2022124562на 04.01.2022
Кметът на Дулово означи, че хората изнемогват поради стремглавия скок на цената на електрическата енергия. Има риск да се наложи икономисване на ток и изключване на уличното осветяване, което ще докара до логически скок на престъпната престъпност.

Представител на ресторантьорския отрасъл в Силистра помоли да разяснява има ли механизъм за отплата, дали някой изобщо се интересува от този бранш. " Тези хора имат фамилии, имат ориси. Сметките са кошмарни. Ние от октомври насам дотираме хората си, с цел да може да " работят " и да задържим личния състав. Всички сътрудници питат за вашето мнение - какво мислите по този въпрос ", означи той.

Друг въпрос засегна построяването на петте моста по сектора Силистра-Калъраш - едно от най-натоварените трасета, свързващо автопотока от Азия към Европа.

Представителка на локалната конструкция на помоли да разяснява срещата в Скопие сред министър председателите Кирил Петков и Димитър Ковачевски. Дали поръчките на новото ръководство са реалистични или са единствено политически популизъм.

С първите си думи изрече своите съболезнования към жестоката покруса, сполетяла водача на в Русе - Бедрос Пехливанян.

" Представям си това да се беше случило с общински ръководител на Политическа партия! ", съобщи той.

Борисов разяснява и заложените му въпроси.

" Как десетилетия имаше естествени цени на ток, на газ? Още юни месец трябваше да се намеси държавното управление за тока. А обяснението, че токът надали бил безценен в Европа не е отговор. Защо споделям юни месец. Защото става дума за 400% повишаване, не за 4, не за 40, не за 2-3 стотинки разлика. Задавам въпрос - горивото в АЕЦ " Козлодуй " платено ли е - платено. Заплатите същите ли са - същите. Въглищната от " Марица Изток " не са се повишили. А заплатите там повишили ли са се - не са. Но фактурите порастват. С 380%. Къде отиват тези пари? Големите ВЕИ-та са държавни. И остават слънцето и вятърът. Тях ли компенсираме? ", попита той.

Лидерът на разяснява жестокия факт - че сме първи по смъртност в света от ковид следващ месец.

" Акад. Денков постанова дълга почивка. Но дали е дълга почивка или затваряне на учебни заведения, резултатът е еднакъв. А това още юни месец трябваше да се планува. Щетите към този момент са нанесени. Дори да приемем, че страната ще извади 400% да компенсира това дружество, тия пари все отнякъде би трябвало да дойдат ", означи той.

" Същото е и с цената на газа. Омръзна ми шефът на " Булгаргаз " и министърът на енергетиката да се дрънкат всеки ден и да изнасят търговски секрети от договорите ", добави Борисов.

Той посочи, че постоянно се е съобразявал с гласа на народа: " Цената на тока при нас беше 80 лв.. Сега е 4 пъти по-скъп. Ние предоговорихме с " Газпром " на 50% понижение. Факт. Все отново не забравяйте, че България е преди всичко в Европа по съществуване на шистов газ. Тази тематика рано или късно би трябвало да бъде отворена. Защото ние при тези цени на тока и газа сме неконкурентоспособни ".

" Миналата година имаше добра годишна продукция. Сега няма сняг по полетата. Нафтата гони 3 лв.. Камионите, с които возим зърното. И никой не се интересува от това. Не желая да се спирам какъв брой ние дотирахме земеделието. Сега изобщо няма коментар по отношение на това ".

Борисов разяснява и Плана за възобновяване, по който другите европейски страни към този момент получават средства, а ние още не сме го внесли. " Всичко към нас работи за милиарди евро ".

Той разяснява и въпроса, който му бе заложен - за мостовете над Дунав, свързващи Силистра с Румъния: " Ние направихме обхода, тъй че да не влизат в града. А с цел да направиш мост, би трябвало да имаш бюджет. Вече сме в края на януари, ние нямаме бюджет. След като актуализирахме нашия, в този момент отново желаеме да го актуализираме. Искаме да приемем вероятно февруари бюджет, който пък юни да го актуализираме. Кметовете знаят - общинските бюджети вървят след държавния ".

" И на това се вика " смяна ". Но - може да съм индивидуален ", добави той. " Промяна "? - Всичко към този момент върви надолу. Битка за постове, борба за организации ".

" Значи на ниските цени им бяха отговорни ин хаус процедурите. Сега те се усетиха и започнаха да приказват за 2030 година Но няма по какъв начин да го създадат ", съобщи и добави: " Това е скандално - да чакат пари от Брюксел! Нашият проект беше съвършен. Те щяха да харчат в този момент тези пари ".

" За пенсионерите - когато влезе коронавирус рецесията, ние казахме - върви актуализацията и ще даваме по 50 лева на всеки пенсионер. Защото в рецесията е като във време на война. Затова казахме - даваме по 50, бюджетът може да издържи. Те с цел да излезе, че са дали малко, направиха по този начин, че Радев ги е дал. И какво стана - голям брой пенсионери получиха по-малко. Официалната инфлация е 13-15, а в магазина към този момент е 30. Мика Зайкова, която е икономист, направи сметката - 27% инфлация. Те по този начин се заиграха със страховете и очакванията на хората. Ние постоянно сме били почтени към тях ", съобщи Борисов.

Гледайте онлайн по ПИК TV!

" Затова им би трябвало КОНПИ, по тази причина им би трябвало прокуратурата - тъй като тези пари са изчезнали по някакъв метод. Министърът на финансите сподели, че " потоци задгранични вложения текат към България ". Питайте в Силистра какъв брой " тече ". Ето, ще ви оставя след това доклада на Българска народна банка.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР