Лидерът на босненските сърби Милорад Додик заяви, че Босна и

...
Лидерът на босненските сърби Милорад Додик заяви, че Босна и
Коментари Харесай

Додик: БиХ ще кандидатства за БРИКС като алтернатива на ЕС

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик съобщи, че Босна и Херцеговина би трябвало да кандидатства за участие в групата БРИКС като опция на Европейския съюз.


" Като се има поради, че от Брюксел постоянно се появяват нови и неразбираеми условия за приемане в Европейския съюз, считам, че Босна и Херцеговина би трябвало да подаде молба за участие в БРИКС ", написа той в X. " Вярвам, че тя ще бъде утвърдена пред Европейски Съюз. "

Додик - сръбският член на тричленния президентски орган, ръководещ Босна - съобщи, че представители на Република Сръбска ще изпратят предложение до босненското държавно управление " в околните дни " с молба да обмисли този проект.

Понастоящем той е подложен на наказания от страна на Съединени американски щати за подкопаване на босненските институции и застрашаване на териториалната целокупност на страната.

Дори в изискванията на съветската инвазия в Украйна Додик поддържа близки връзки с Кремъл. През януари той награди съветския президент Владимир Путин с най-високото отличие на ръководената от него единица - ход, който беше жигосан от представители на Европейски Съюз и Съединени американски щати. Европейската комисия бързо подсети на Додик за смисъла на върховенството на закона, защото страната се стреми към участие в Европейски Съюз, изключително откакто Босна получи статут на претендент за участие в Европейски Съюз през декември предходната година. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР