Лидерът на Абубакар Шекау е тежко ранен, след като се

...
Лидерът на Абубакар Шекау е тежко ранен, след като се
Коментари Харесай

Водачът на джихадистите от „Боко Харам” ранен след опит да се самоубие

Лидерът на Абубакар Шекау е тежко ранен, откакто се опита да се самоубие, с цел да избегне залавянето по време на конфликти с други джихадисти, съюзени с, заяви Агенция Франс Прес.
Фракцията " Боко Харам " на Шекау и бойци от „ Ислямска страна в провинция Западна Африка ”(ISWAP) е биеха в североизточния щат Борно, където бойците на ISWAP се трансфораха в преобладаваща мощ в джихадистките протести в, траяли повече от десетилетие.
За Шекау, който влезе в новините, когато хората му през 2014 година, няколко пъти беше съобщавано, че е мъртъв, откогато „ Боко Харам ” стартира протеста си през 2009 година
След поредност от конфликти Шекау и някои от бойците му бяха обкръжени в сряда от джихадистите на ISWAP в Самбиса, горската цитадела на „ Боко Харам ”, където желаеха той да се съобщи, сподели източник от разузнаването.
 С вертолети в Нигерия разгромиха автоколона на терористи (ВИДЕО) С вертолети в Нигерия разгромиха автоколона на терористи (ВИДЕО)
Нигерийската войска продължава битката с терористичната формация " Боко Харам ". Според изданието warfiles.ru, в интервенция на 19 декември...
" За да избегне залавянето, Шекау се простреля в гърдите и патронът минал през рамото му ", сподели източникът и добави: " Той беше тежко ранен. "
Някои от хората му са съумели да избягат с него в незнайна дестинация, добави източникът.
Втори източник от разузнаването споделя, че Шекау е бил сериозно ранен след взривяване на експлозиви в къщата, където се намирал със своите хора.
" Разследваме " тези информации, съобщи представителят на армията на Нигерия Мохамед Йерима за Франс прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР