Личният треньор на Станимира Петрова - олимпийският шампион Петър Лесов,

...
Личният треньор на Станимира Петрова - олимпийският шампион Петър Лесов,
Коментари Харесай

Петър Лесов убеден в олимпийската квота на Станимира Петрова

Личният треньор на Станимира Петрова - олимпийският първенец Петър Лесов, изрази убеденост в спечелването на олимпийска квота за Токио 2020. Многократната европейска и международна шампионка ще нападна идната седмица място на най-големия състезателен конгрес на планетата. Родната звезда ще се изправи на старта при 57-килограмовите против полякинята Сандра Крук.

За да си подсигурява квотата, Станимира Петрова би трябвало да запише две победи и да се класира на полуфиналите. Първите 6 в категорията ще вземат виза за Токио.

" Много съм удовлетворен от напредъка, който демонстрира Станимира в последните седмици. Все по-близо е да доближи до оптималната си форма. Ако тя успее да разгърне капацитета си, квотата й е сигурна. Всичко зависи от нея. Направихме добра подготовка, в последния месец не сме спирали да упражняваме. Помагаха ни и младежките национали, а тази седмица с нея тренира и най-силната косоварка Дониета Садику, тъй че съм удовлетворен като цяло. Здрава е, нека в оставащата седмица да не ни мине черна котка път ", разяснява олимпийският първенец Петър Лесов.

Квота в Париж ще нападат още Стойка Кръстева при 51-килограмовите и Аслъхан Мехмедова в категория до 60 кг. Те се готвят под наставленията на Ангел Ангелов и Фикрет Ереджебов. Кръстева, която е двукратна европейска шампионка и двукратна международна вицешампионка, към този момент реализира една победа на квалификацията. Тя надви в Лондон доскоро повече от година над французойката Васила Лхадири. Това значи, че Стойка може да си обезпечи квотата с един триумф. От нея я дели рускинята Светлана Солуянова, с която ще мерят сили на четвъртфиналите. Дори и при загуба обаче Кръстева остава с късмет за виза, само че към този момент е подвластна от резултатите на останалите боксьорки до финала. Квоти печелят първите 6 в категорията. От своя страна Мехмедова ще дебютира в шампионата в Париж. В първия кръг тя ще боксира с гъркинята Николета Пита. При триумф Мехмедова ще се изправи против косоварката Садику или шведката Агнес Алексиусон в пряк дуел за квота за олимпиадата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР