Лични интереси и злоупотреба с власт са напът да сложат

...
Лични интереси и злоупотреба с власт са напът да сложат
Коментари Харесай

Злоупотреба с власт е напът да провали рали Твърдица, смятат организаторите

Лични ползи и корист с власт са напът да сложат завършек на едно от най-интересните автомобилни надпревари в България - рали Твърдица, предизвестиха уредниците на мероприятието. Те прецизираха, че кметът Атанас Атанасов е решил персонално да отдръпна техническата, логистична и морална поддръжка на общината, което не е в съгласие със съвета и уредниците на ралито.
" На 30 март получих писмо, че рали няма да има поради смяна в публичния интерес. Поставих въпросите, че това е нелегално и бюджетът е гласуван, само че след диалози с адвокати се оказа, че не съм напълно прав. Оказа се, че кметът може да прави каквото си желае. Не мога да схвана по кое време, къде, по какъв начин и кой е правил това социологическо изследване. Този разбор е виновна работа, персонално за мен ", сподели ръководителят на АСК Евроком рали тийм Злати Златев по време на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.

" Това отрицателно отношение от страна на господин кмета към мен, което не мога да си го обясня, рефлектира и върху другите ми съидейници ", продължи един от главните уредници на ралито.

" Много е мъчно да се хвърляме в образуване, когато главните трасета няма да бъдат рехабилитирани. Имаме още доста малко време да обсъдим това с федерацията и останалите уредници. Смятам, че надпреварата въпреки всичко ще го има, дори се надявам с наситено интернационално присъединяване ", сподели още Златев.

Един от създателите на ралито инж. Георги Гвоздейков добави: " Не знаем какъв е персоналният интерес на кмета и за какво визира мероприятието. Да не кажа, че кметът употребява властта, с цел да обслужва персоналното си състояние и ползи, което за мен е неприемливо. Да приказваме за избори е несериозно, защото те са след шест или седем месеца. Ние сме доста надалеч от политиката и едва ли някой ден ще станем движимости и грамотни в тази сфера. Нашата цел е в този град да има живот, хора и спорт ".

" Най-малкото, което можеше да направи кметът, е да направи изключителна сесия с Общинския съвет, на който е задължен да извършва решенията. Да бъдем поканени и ние, а не да си пишем писма, все едно не се познаваме. Това трябваше да бъде разисквано на доста високо публично равнище ", продължи Гвоздейков. " Сигурно си давате сметка, че такова мероприятие не е допустимо да се провежда без общината. Ако не получим поддръжката й за осъществяване на европейски рали трофей, надпреварата надали ще бъде проведено в този си формат. Всички трасета имат потребност от рехабилитация, а това не може да се случи без поддръжката на общината. Парите не са толкоз огромен проблем, колкото самата й ангажираност чисто механически. Голяма част от пътната инфраструктура е общинска благосъстоятелност. Ние по никакъв метод не можем да осигурим средствата, с цел да бъдат ремонтирани трасетата, които имат потребност от това ".

Общинският консултант Иван Петров заяви, че казусът ще бъде разискван на 11 април: " Ще сложим въпроса на сесия, която е на 11 април. Това ще бъде първа точка в дневния ред - да го попитаме кое го е стимулирало да бойкотира провеждането на това мероприятие.

Средствата са отпуснати, само че кметът може да попречи на надпреварата чиновнически. В бюджета парите са планувани и ги има - 15 хиляди за надпреварата и 30 хиляди за трасето ".

" Цялата документи се движи с документално позволение на кмета. Без него, ние не можем да пуснем нито един документ. Ние би трябвало да имаме публично позволение от кмета за осъществяване на ралито на територията на община Твърдица ", посочи Гвоздейков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР