Личната охрана на турския президент Реджеп Тайип Ердоган се сби

...
Личната охрана на турския президент Реджеп Тайип Ердоган се сби
Коментари Харесай

Охрана на Ердоган се сби с полицията на летище Сараево

Личната защита на турския президент Реджеп Тайип Ердоган се сби със чиновниците на Граничната полиция на Босна и Херцеговина на летището в Сараево. Това оповестява порталът Klix, представен от БГНЕС.

Турският водач дойде в босненската столица за присъединяване в срещата на върха от Процеса за съдействие в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/. След кацането на самолета на Ердоган неговата защита се е „ държала неподобаващо и е отказала да премине през инспекция “, оповестява порталът.

В резултат сред защитата и граничните служители на реда е зародила словесна престрелка, която е прераснала в конфликт. След това турските посетители са извадили оръжието от самолета и са си го поставили, само че при появяването на Ердоган на стълбичката спорът е спрял.

Конфликтът е доказан от шефа на граничната полиция Зоран Галич. Според него граничните чиновници са „ работили професионално, което е помогнало да се избегне открит конфликт “. „ Тези, които идват в Босна и Херцеговина, би трябвало да почитат закона, а не да се пробват да са над него “, добави той.

Порталът отбелязва, че това не е първият случай на неподобаващо държание на защитата на Ердоган в Сараево. По време на предходни визити тя се е държала „ жестоко и смело, което в последна сметка е довело до реакция на граничната полиция “.

Срещата на върха на ПСЮИЕ ще продължи два дни до 9 юли. Тази вечер е планувана вечеря на Ердоган с членовете на босненското президентство. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР