Личната хигиена е на първо място в живота ни, за

...
Личната хигиена е на първо място в живота ни, за
Коментари Харесай

Дали е БЕЗОПАСНО да сядаме на обществени тоалетни чинии

Личната хигиена е преди всичко в живота ни, с цел да бъдем здрави, да се предпазваме от вируси и микроби и несъмнено, да се усещаме добре. Няма потребност да се вманиачавате по нея, въпреки че има и такива хора.

Необходимо е да спазвате простички правила, които ще улеснят живота ви и ще оказват помощ за положително самочувствие. Има разнообразни легенди за персоналната хигиена, които се разграничават от действителността и които ще разкрием в този момент, с цел да бъдете спокойни и да не се тревожите за личната си хигиена.
 6 хигиенични неточности, които всички позволяваме 6 хигиенични неточности, които всички позволяваме
Каквото и да си приказваме и каквито и ластици да разтягаме, към момента има хора, които не съблюдават съществени хигиенични правила, не се къпят д...

Обществена тоалетна – от време на време се постанова да използваме публични тоалети – когато сме на открито, в заведение, на гарата или където си поискате. Много хора се тормозят да употребяват такава, само че когато се наложи, е неизбежно. Не се тормозете да седнете на социална тоалетна, в случай че по нея няма забележима нечистотия, а вие нямате рани или драскотини. Тялото има добър имунитет. Единственото, което може да извършите е, откакто ползвате тоалетната, да пандизите похлупак и чак тогава да пуснете водата, защото посредством нея се разпръскват множеството микроби и могат да попаднат в организма ви по въздуха.

Къпане – какъв брой постоянно е добре да се къпем? Това зависи от всеки човек, само че не е целесъобразно да се къпете по няколко пъти дневно или всеки ден. Освен, несъмнено, в случай че работата ви не е тежка или сте направили дейна физическа активност. Иначе, тялото има предпазен пласт, който защищава от бактерии. Честото къпане може да докара до повредата на този пласт. Естествено, всеки ден може да миете избрани елементи на тялото си, а да си взимате повсеместен душ през ден да вземем за пример.

Конец за зъби – доста хора го предлагат в цялостната грижа на устната си хигиена. Факт е обаче, че и мнозина изпитват компликация при използването му. Той би трябвало да се употребява доста деликатно, тъй като може да нанесе вреди по венците ви, вместо да ги защищити от такива. Така че, в случай че ползвате това средство за разчистване на зъбите, бъдете деликатни и деликатни.

Измиване на интимната област -  евентуално сте чували реклами, които предлагат специфични препарати за задачата. Истината е, че те могат да доведат до алергична реакция, а и не се знае какво съдържат. Добра персонална хигиена ще постигнете и просто с вода и сапун, даже единствено с вода, въпреки че нормално се прибавя и някакъв безпристрастен артикул.
 Как да подобрите хигиената на децата Как да подобрите хигиената на децата
Създаването на рутина от потребни привички, когато децата ни са дребни, е извънредно значимо и може да усъвършенства метода им на живот като цяло...

Предпазване от бактерии – колкото и да ви се желае, не можете непрекъснато да предпазвате тялото си от бактериите. Те са на всички места и в случай че мислите за тях, ще се побъркате. Не се тревожете, тъй като имате нужния имунитет за това. Необходимо е просто да спазвате естествена персонална хигиена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР