Личен рекорд по резултатност. Изравнен личен рекорд по борби. Личен

...
Личен рекорд по резултатност. Изравнен личен рекорд по борби. Личен
Коментари Харесай

Европейските медии засипват със суперлативи Везенков

Личен връх по ефикасност. Изравнен персонален връх по битки. Личен връх по откраднати топки. Личен връх по коефициент на потребно деяние. Евролигата е в краката на Александър Везенков. Същото важи и за всички спортни медии на Стария континент през последното денонощие.

" Саша Везенков ще помни дълго тази нощ в Берлин. Той вписа името си със златни букви в историята на " Олимпиакос ". Силни, доста мощни думи, а когато те са написани в меката на баскетболните разбори - , ние просто сме длъжни да се съгласим. И като българи, да се зарадваме.

Везенков, който в Гърция одобряват за собствен и не без съображение (той израства в школата на " Арис " Солун, където попада едвам 14-годишен, през 2009-а, роден е и е израснал в Кипър, има и гръцки паспорт), е тематика №1 за най-авторитетния, най-тиражирания и най-стария политически ежедневник в южната ни съседка - " Та Неа ".

" Той беше нежелателен, а в този момент няма по-търсен от него. Саша Везенков към този момент е звезда ", отсичат публицистите от излизащия от далечната 1931 година атински вестник с всекидневен тираж от 35 000 бройки. има и съответна предистория: след два не изключително безапелационни сезона в Пирея, предишното лято оставането на българина в " Олимпиакос " не бе по никакъв начин несъмнено, той имаше предложение от кръвния зложелател " Панатинайкос ", само че две неща натежаха - лоялността на Саша и голямото доверие, с което той се употребява от треньора Йоргос Барцокас.

С " кървясъл " почерк пък са изписани похвалите по адрес на 206-сантиметровото крило в испанския ежедневник - официоз на гранда " Барселона ", където Везенков мина с трансфер за 2 милиона евро и 4-годишен контракт през лятото на 2015 година

" Барселона " би трябвало да се замисли. Везенков прекара три години в Испания, само че бе пуснат да си отиде. За да експлодира в " Олимпиакос ", гласят част от думите, отдадени на национала. Ръководството на 18-кратния първенец на Испания в никакъв случай не се довери изцяло на гения на нашето момче, в никакъв случай не му даде същински късмет да разгърне капацитета си и най-после просто го пусна да си отиде, с цел да потърси щастието си другаде.

Нямаше нищо по-логично това " другаде " за Везенков да бъде Гърция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР