Личен лекар от Дулово и имунизационният кабинет на РЗИ в

...
Личен лекар от Дулово и имунизационният кабинет на РЗИ в
Коментари Харесай

Личен лекар от Дулово и имунизационният кабинет на РЗИ в Силистра получиха грамоти от МЗ

Личен доктор от Дулово и имунизационният кабинет на РЗИ в Силистра получиха грамоти от Министерство на здравеопазването по отношение на осъществените до този миг имунизации против ковид и за проявени усърдие, резултати и съпричастност.

Повече от 6 500 имунизирани от общо 28 441 в седемте общини на региона е приносът на имунизационният кабинет на Регионалната здравна ревизия в Силистра, показа нейният шеф доктор Теодора Начева.

700 пък са с сложена имунизация против Covid-19 в Дуловска община от фамилният доктор доктор Юмер Юсеинов, от общо 3 700 души в пациентската му листа. Сред имунизираните има и български жители, живеещи в чужбина, които през лятото са поискали да получат дози в родината си.

" При тях желанието за имунизация е по-сериозно. Идват, декларират " Искаме да се имунизираме, ще се прибираме след 20 дни ". Без непотребни мнения. Една пациентка, в Англия работи, 4 месеца е чакала за ваксина при джипи в Англия, още не ѝ се били обадили и сподели, че желае тук да си направи имунизацията ".

Едва 30 от общо 50 са общопрактикуващите лекари в Силистренска област, които правят имунизации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР