Лиъм Каплан е едва на 13 години, а вече е

...
Лиъм Каплан е едва на 13 години, а вече е
Коментари Харесай

13-годишен дарява маски и дезинфектанти на бездомни

Лиъм Каплан е едвам на 13 години, а към този момент е прекарал последните седем от тях в доброволни начинания, с които да оказва помощ на нуждаещите се в родния му Сиатъл – най-големият град на американския щат Вашингтон.

Откакто Covid-19 удари Щатите, Лиъм е още по-активен – подарява над 5000 маски, както и дезинфектанти, храна, облекло – каквото е належащо, с цел да помогне на най-нуждаещите се да останат предпазени от ковид.

Желанието на младежа да прави положително за другите идва от персоналната му история: Лиъм е роден с необикновена дисторция на ръцете. На 11 месеца е осиновен от Виетнам, а фамилията му във Вашингтон го приветства с любов и го подкрепя във всички негови алтруистични инициативи, споделя самият Лиъм пред американския ефирен канал Q13 FOX.

Започва да оказва помощ на другите още когато е на шест. Тогава става доброволец в самодейност за разпределяне на палта на бездомните в Сиатъл. После се включва в няколко акции в поддръжка на уязвими деца и по този начин схваща, че призванието му е да оказва помощ. Той и фамилията му основават програмата The Givinghope Project, посредством която искащи подаряват артикули и движимости от първа нужда, а Лиъм и екипа му вършат всичко допустимо те да доближат до нуждаещите се.

През юли тази година той подарява над 12 000 маски и декларира: „ Ако има проблем, намерете решение “.

 
Експеримент: Словакия тества за COVID-19 цялото си население
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР