LG Electronics (LG) ще представи новите си иновативни телевизори с

...
LG Electronics (LG) ще представи новите си иновативни телевизори с
Коментари Харесай

LG ще представи телевизори с изкуствен интелект

LG Electronics (LG) ще показа новите си новаторски тв приемници с ThinQ AI по време на ревюто CES 2019. Те работят с втора генерация α (Alpha) 9 Gen 2 интелигентни процесори на LG и нов логаритъм за учене. Благодаряние на новия си логаритъм тв приемниците на LG дават оптимално качесто на картината и звука, съобразено с изискванията в стаята, в която е ситуиран тв приемника.

Новите модели тв приемници на LG работят със смарт платформата на компанията, която дава достъп до системи за изкуствен интелект Alexa на Амазон и вградената Гугъл Assistant. Потребителите също ще могат да работят с устройството с гласови команди и интуитивната Home Dashboard система, която разрешава да се управляват други смарт устройства непосредствено през тв приемника.

Процесорът α9 Gen 2, интегриран в моделите Z9, W9, E9 и C9 на OLED тв приемниците на LG, дава високо качество на картината и звука с помощта на логаритъм основан на база данни от над 1 милион изображения. Този логаритъм проучва качеството на изображенията и дава най-благоприятен вид за визуализация. 88-инчовият OLED Z9 тв приемник на LG с 8K качество на картината, което прави изображенията живи и детайлни.

В допълнение новият процесор усъвършенства яркостта на изображението на база на това по какъв начин човешкото око възприема светлината в разнообразни условия. Процесорът употребява датчик за околна светлина и автоматизирано трансформира яркостта. Дори и най-тъмните подиуми се виждат детайлно и с дълбочина на цветовете и контраста с помощта на α9 Gen 2 процесорът с изкуствен интелект.

Интелигентен логаритъм също работи и за качеството на звука, като могат да се миксират два аудио канала с цел да се сътвори виртуален 5.1 съраунд тон. Процесорът α9 Gen 2 усъвършенства звука въз основата на типа наличие, като прави гласовете по чисти при гледане на филми, новинарски излъчвания и друго наличие. Потребителите могат да трансформират настройките на звука въз основата на стаята, в която е ситуиран тв приемника и неговата позиция. Новите OLED тв приемници още веднъж включват и Dolby Atmos система за необикновено реален тон.

Системата за образован дом ThinQ AI, за първи път добавено като функционалност към LG тв приемниците през 2018, разрешава надзор с помощта на вградената система за изкуствен интелект Гугъл Assistant. Тя разрешава на потребителите да управляват тв приемника си с гласова команда и през приложение на телефона, като могат да правят и всекидневни действия като да вземем за пример да си поръчат пица без да има потребност да стопират излъчването на екрана си.

Тази година LG уголемява функционалността на тв приемниците си, като към този момент ще може да се интегрира и системата за изкуствен интелект Alexa на Амазон. С Amazon Prime бутона на отдалеченото, потребителите могат да управляват с гласови команди своите смарт устройства свързани с Alexa и да задават въпроси, да получат информация за автомобилния трафик или обичаните си телевизионни канали, да намират страхотни предписания и ентусиазъм за кухнята. 

Процесорът α9 Gen 2 е интегриран и в 79-инчовия 8K LCD TV тв приемник (модел SM99) и премиум LCD тв приемниците от SM9X и SM8X серията, които към този момент ще са на пазара с името NanoCell TV. Nano-Cell тв приемниците също оферират работа с ThinQ AI и интелигентната система за първокласен тон и картина.

Посетителите на ревюто CES 2019 в Лас Вегас ще могат да тестват новите тв приемници с ThinQ AI от 8 до 11 януари на щанда на LG.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР