Лейтенант-губернаторът на Ню Йорк Брайън Бенджамин е арестуван по обвинения,

...
Лейтенант-губернаторът на Ню Йорк Брайън Бенджамин е арестуван по обвинения,
Коментари Харесай

Зам.-губернаторът на Ню Йорк е арестуван за подкуп и измама

Лейтенант-губернаторът на Ню Йорк Брайън Бенджамин е задържан по обвинявания, свързани с  подкуп, машинация и подправяне на записи.

Арестът идва след известия, че федералните управляващи проверяват дали умишлено е взел участие в лъжлива скица за финансиране на акция и дали е помагал за разпределянето на държавни пари на сътрудниците си.
В обвинителният акт се споделя, че Брайън Бенджамин злоупотребява с властта си като сенатор от щата Ню Йорк, като взе участие в скица за рушвет, употребявайки обществени средства за лични корупционни цели.

В друга точка от следствието се показва, че той „ се е ангажирал в поредност от неистини и измами, с цел да прикрие схемата ” в това число подправяне на дарения за кампанията, заблуждение на управляващите на Ню Йорк и предоставяне на погрешна информация, с цел да стане вицегубернатор предходната година.
Коментарите са, че всичко това слага под въпрос политическото бъдеще на Брайън Бенджамин и усложнява тазгодишните избори за него и Губернаторката на щата Ню Йорк Кати Хокъл, която зае поста предходната година, след като Андрю М. Куомо подаде оставка поради обвинения в полови похищения.

Брайън Бенджамин ще бъде изправен пред напън да подаде оставка, само че даже да се отдръпна той евентуално ще остане в бюлетината за изборите през юни като номиниран от Демократическата партия за вицегубернатор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР