Lexus LX от новото поколение беше представен едновременно в три ...

Lexus LX от новото поколение беше представен едновременно в три

Lexus LX от новото поколение беше представен едновременно в три държави

Lexus LX от новото потомство беше показан по едно и също време в три страни, в това число Русия. Включването на Русия в този опис може да се изясни с популярността на SUV-то в страната. От появяването на модела през 1996 година руснаците са закупили повече от 51 000 LX, което е към 10 % от общия тираж, продаван на 50 маркета по света. Що се отнася до новото потомство LX, то се оказа един тип Toyota Land Cruiser 300 в смокинг, само че точно външния тип разочарова огромна част от експертите. На процедура колата е тъкмо това, което се очакваше от нея, само че с нелицеприятна визия.

За Lexus LX, който постоянно е бил позициониран на една стъпка по-високо от Toyota Land Cruiser, летвата беше повдигната още по-високо, тъй като в този момент тя би трябвало да бъде по-красива, по-богато оборудвана и по-напреднала в софтуерно отношение от LC300, показана през лятото, с цел да се избегне вътрешна надпревара. Така Lexus направи един самобитен трик-нов показател за модела, LX 600, който по едно и също време посочва по-мощен мотор и загатва за високо позициониране.

Дизайнът на предната част е изобилно преработен, само че точно с него колата наподобява извънредно небодходяща, изключително за претенциозния европейски усет. Марката макар че не се отхвърля от патентованата радиаторна решетка, променяйки пълнежа, който към този момент е тримерен, с хоризонтални ламели вместо с типичната „ пчелна пита “. Компанията настоява, че такава радиаторна решетка има по-висока успеваемост на изстудяване от тази, конфигурирана на настоящия LX.
 Lexus сподели извънредно грозния LX-2
На петата врата има огромен надпис Lexus вместо обичайното лого, което съгласно пълномощниците на марката би трябвало да символизира „ новата епоха на марката “. Междуосието не се е трансформирало и е 2,85 метра. Ъгълите на аткака пък са същите като при предходното потомство LX.

Платформата също не е изменена и се базира на тази на новата Toyota Land Cruiser 300. Шестцилиндровият мотор с показател V35A-FTS, който размени атмосферния V8 с размер 5,7 литра (367 к.с.), към този момент е прочут. От 2017 година подобен елемент се инсталира на седана Lexus LS 500. На новия LX 600 той създава 400 конски сили и 650 Нм въртящ миг.

Алтернативата е 3.3-литров дизелов V6 с два турбокомпресора, който развива 300 конски сили и 700 Нм въртящ миг. Lexus акцентира, че моторът обезпечава чудесно сцепление даже при ниски обороти, което допринася за бързото ускоряване-6,8 секунди до първите 100 км/ч. Моторът доближава пиков миг от 700 нютона при 1600 об/мин. Тези индикатори макар че надали впечатляват, тъй като са типични за актуалните дизелови мотори.

И двата мотора работят съвкупно с 10-степенна автоматизирана трансмисия. Новото окачване AHC стабилизира автомобила при завиване, ускорение и закъснение, оптимизирайки при нужда твърдостта на окачването. В допълнение, окачването разрешава контролиране на култура според от пътните изисквания.
 Lexus сподели извънредно грозния LX-3
Новият LX е свалил 200 кг спрямо предшественика си. Двигателят към този момент е по-стилен и се употребява ново, по-леко окачване с Active Height Control (AHC). Теглото също е намалено и поради покрива, който е направен от алуминий. От вариантите, които към този момент са налични за LC300, интерес съставлява заключването на трите диференциала и системата E-KDSS (електронна система за динамично кинетично окачване) с "умни " стабилизатори.

Концепцията на салона е кръстена Tazuna (буквално преведена като „ юзди “). Тя се основава на концепцията за „ неразривна връзка сред лидера и колата “. Дисплеят и другите превключватели са ситуирани по този начин, че лидерът не би трябвало да протяга ръка към тях, променяйки позицията на тялото си. Списъкът на оборудването включва аудио система Mark Levinson Premium Surround с 25 високоговорителя, усъвършенствана система за попречване на конфликти с функционалността спешно ръководство, подобрено следене на лентата и адаптивен круиз надзор с надзор на скоростта в завой и адаптивно ръководство на дългите светлини.

За първи път за модела ще се оферира версия F Sport с по-кораво окачване и заден диференциал Torsen с лимитирано превъртане. Ще бъде препоръчан спомагателен комутатор за пускане и прекъсване с засвидетелствуване с пръстови отпечатъци (първи за моделите Lexus). Налична за модела е и системата Multi-terrain Monitor, която посочва зоната под предната и задната част на автомобила.

Слухът за ВИП версия с две обособени места на втория ред също беше доказан. Задните седалки могат да се накланят до 48 градуса благодарение на специфична подпора, а предната седалка може да се сгъне, с цел да се усили пространството за краката с до 1.2 метра. За LX VIP има опори за краката на пасажерите, вентилационни отвори в профил и в основата на централната подпора.
 Lexus сподели извънредно грозния LX-4

Източник: skandal.bg