Левски вече е подал молба до БФС за отлагане на

...
Левски вече е подал молба до БФС за отлагане на
Коментари Харесай

Стоилов: И цялото първенство ще отложим заради Европа, ако трябва

" Левски " към този момент е подал молба до БФС за отсрочване на гостуването против " Лудогорец " от VI кръг на шампионата, което би трябвало да се играе по стратегия в неделя от 21:00 ч. Причината са мачовете на " сините " в шампионата Лига на конференцията (ЛК). Това разгласи треньорът Станимир Стоилов като акцентира, че не вижда нищо неправилно, защото огромната цел пред отбора му е влизане в груповата фаза. " Левски " към този момент отсрочи гостуванията си против " Славия " от III кръг и против " Черно море " от IV кръг. " Ако би трябвало ще отложим цялото състезание, единствено да стигнем до групите! ", безапелационен бе Стоилов.

Специално отлагането на дербито с " Лудогорец " е поискано поради реванша против " Хамрун Спартанс " от III квалификационен кръг на ЛК, който е на следващия ден вечер от 21:00 ч. на ст. " Виваком Арена - Георги Аспарухов ", и възможния плейоф за влизане в групите на 18 август срещу загубилия в двойката от Лига Европа АЕК (Ларнака) - " Партизан " (Белград).

" Левски " ще излезе в реванша против " Хамрун Спартанс " с задатък от един гол след. Това обаче по никакъв метод не успокоява наставника на " сините ". 

" Важно е на следващия ден " Левски " да мисли за реванша все едно е нямало първи мач, тъй като има какво да губим. Ако тръгнем да браним резултат, може да се окаже съдбовно за нас. Необходима ни е тактическа дисциплина и би трябвало да футболистите да играят със сърце и душа, в което не се колебая при гледката на препълнения стадион. Въпросът е всичко да минава през главите на играчите. Обичам израза " горещо сърце и студен разум ". Истината е, че следва тежка евробитка. За страдание,  в последните години ние се превърнахме в новобранци и би трябвало със зъби и нокти да градим престижа на " Левски " и България ", съобщи Стоилов.

Той няма да разчита още веднъж на невъзстановения Ивелин Попов. Има и други играчи с леки контузии, които би трябвало до на следващия ден да бъдат възобновени. А ключът към триумфа, съгласно наставника, ще е положителната игра в отбрана. " Ако изглеждаме уверени в отбрана, ще намерим пътя към вратата на съперника. За този мач е много значимо по какъв начин ще се отбраняваме. Евромачовете са игра на тактическа дисциплинираност, непоклатимост и отбелязване на голове, естествено. И ние ще гледаме да играем по европейските правила. Ние си знаем слабостите. Дали се тормозя от това дали изпускаме обстановки - повече се вълнувам от играта в отбрана ", добави Стоилов.

Утрешният дуел ще бъде излъчен директно по " Диема спорт 2 ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР