ЛевскиСтоличният Левски спечели с 3:1 срещу друг елитен тим -

...
ЛевскиСтоличният Левски спечели с 3:1 срещу друг елитен тим -
Коментари Харесай

Контролни мачове

" Левски "

Столичният " Левски " завоюва с 3:1 против различен първокласен отбор - " Пирин " (Бл), в предпоследната си контрола от зимната подготовка. Билал Бари откри за " сините " в 8-ата мин., Антон Карачанаков изравни за гостите в 48-ата, а до края за домакините се разписаха Димитър Костадинов (50) и още един път Бари (89). Мачът обаче ще се запомни с грозен инцидент при започване на втората част. След като Карачанаков вкара за " Пирин ", направи нелепостта да претича през целия терен и да отиде да нервира агитката на " Левски ". Част от " горещите " глави измежду почитателите не устояха на тази провокация и нахлуха на терена и настояха някогашният състезател на ЦСКА да напусне неотложно терена (както се и случи, с цел да продължи контролата). Положителното за " сините " е, че първи мач за 2022 година записа възстановяващият се от контузия Георги Миланов, който влезе в 76-ата мин.

След мача треньорът на " Левски " Станимир Стоилов разяснява: " Eдин междинен дуел. На моменти имаше положителни неща. Имахме проблеми при завършващия удар. Динамиката беше доста по-слаба. Надявам се това нещо да го изкореним до първия мач. В офанзива към момента вършим пропуски. Смятам, че постъпката на Карачанаков е неприемлива за професионален футболист. Мисля, че от " Пирин " би трябвало да го санкционират. Можеше да развалим тази хубава инспекция. Ситуацията бе много напрегната. Под никаква форма не извинявам държанието на нашите последователи. Футболът е игра за джентълмени, всеки би трябвало да си гледа своя тим. Миланов го пуснахме да усети тръпката от футбола. Трябва да преодолее страха и неувереността след травмата. " Левски " би трябвало да е подготвен за старта. Днес не ми хареса динамичността и скоростта. Тук е въпрос на темперамент. Това са наши проблеми, уповавам се да ги решим. "

Последната инспекция на " Левски " е във вторник против " Царско село " от 14:00 ч.

 

" Ботев " (Пд)

Пловдивският " Ботев " приключи 2:2 против съгражданите от " Марица " в последната контрола и за двата тима преди подновяването на сезона. За " Ботев " бяха точни Джеймс Ето`о (18) и Дилан Мертенс (56), а за втородивизионния отбор - Мариян Тонев (53 от дузпа) и Валери Домовчийски (71).

 

" Локомотив " (Пд)

Пловдивският " Локомотив " завоюва минимално с 1:0 против втория в класирането на Втора лига  " Хебър ". Единственото попадение на мача в Пазарджик вкара таджикският национал Парвизджон Умарбаев в 40-ата мин. Първи мач за " Локомотив " записа новопривлеченият нападател Преслав Боруков, някогашен голмайстор на " Етър ".

 

" Славия "

" Славия " не можа да победи третодивизионния " Балкан " (Ботевград) като хазаин и инспекцията приключи 0:0. В 71-ата мин. реферът изгони двама футболисти на " Балкан " - Здравко Атанасов и Йордан Атанасов 

 

" Черно море "

Третият в класирането - " Черно море ", сподели добра успеваемост в офанзива в инспекцията против " Добруджа " и победи с 6:0. Завърналият се при варненци Матиас Курьор откри в 13-ата мин. Последваха две попадения на Живко Атанасов до почивката (35, 44). През втората част за " моряците " вкараха Сула (60), Евгений Сердюк на два пъти (66 от дузпа, 85).

 

" Берое "

" Берое " загуби с 0:1 като хазаин от " Янтра ". Мачът се игра при забележителен зрителски интерес поради завръщането на треньора Петър Хубчев пред старозагорска аудитория. За габровци вкара Тони Иванов в 75-ата мин.

 

" Ботев " (Вр)

Врачанският " Ботев " победи с 3:1 " Литекс " в мач, игран в Ловеч. За врачани бяха точни Юлиян Ненов, Фасе и Бентахар.

 

" Царско село "

Почти напълно обновеният отбор на " Царско село " загуби с 1:2 от " Марек ". Гостите от Дупница си вкараха головете в края на двете елементи - Росен Йорданов (45) и Димитър Ненчов (90). За " Царско село " отбеляза Седрик Каломбо (80).

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР