Левски се върна на победния път, като съкруши с 4:0

...
Левски се върна на победния път, като съкруши с 4:0
Коментари Харесай

Левски удари с 4 опашкаря Витоша Б

Левски се върна на победния път, като съкруши с 4:0 опашкаря Витоша Бистрица на Националния стадион в " столичното дерби " от VI кръг на efbet лигата. Мачът се игра там, тъй като от БФС и Министерство на вътрешните работи го сложиха в категорията " рискови ", само че немногобройните " сини " почитатели този път не сътвориха проблеми. Треньорът Петър Хубчев стартира с 4-има българи - капитанът Живко Миланов, Иван Горанов, Мартин Райнов и Светослав Иванов, а за символичния хазаин титуляри бяха пратените за обиграване чартърен сини юноши Атанас Кабов и Илия Димитров, само че те не съумяха за оказват помощ на отбора си за по-почетна загуба. Кабов пропусна единственото чисто състояние за " Бистришките тигри ".

Пред 750 души точни бяха единствено чужденци. Бразилецът Паулиньо (22) откри с прословут фалцов удар от ъгъла на наказателното поле и отново той от засада удвои в 51-вата мин., с което дефинитивно пречупи съпротивата на символичните домакини, които нямат извоювана точка през новия сезон. В края с по гол и асистенция се отличиха низвергнатият до неотдавна португалец Филипе Нашименто (82) и холандската запаса Найджъл Робърта (89).

За малко в края в игра влезе и исландският народен бранител Холмар Ейолфсон, който се възстановяваше 10 месеца след тежка травма в коляното. " Викингът " поигра единствено няколко минути, само че почитателите го приветстваха при появяването му на терена.

С триумфа Левски излезе още веднъж отпред с 13 т. най-малко за 24 часа преди дербито на североизтока. Снощи във Варна се срещнаха непобедените до момента Черно море и първенецът Лудогорец.

" Важно беше да отбележим рано гол и по-късно контролирахме мача. Стратегията не постоянно върви по проект, само че желанието ми бе да направляваме топката. Футболът се практикува напрегнат и който не е подготвен да играе по този начин, мъчно се оправя. Важно е, че влизаме с готовност и поставям си ръка на сърцето, че в това отношение нямаме никакъв проблем ", сподели Хубчев.

" Силните не заслужават да бъдат по този начин подкрепяни, както при втория гол. Такива дарове не им трябват. Вторият гол прекърши момчетата. Ние сме един от тимовете, които вливат свежа кръв в шампионата. В 6 кръга имаме 6 дебютанти. Имаме доста да учим и да работим, само че продължаваме в тази линия ", съобщи треньорът на Витоша Енгибар Енгибаров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР