Левски разгроми гостуващия Етър с 3:0 и се завърна на

...
Левски разгроми гостуващия Етър с 3:0 и се завърна на
Коментари Харесай

С три гола на чужденци "Левски" се върна на второто място

" Левски " разгроми гостуващия " Етър " с 3:0 и се завърна на второто място в класирането, на 4 т. от първенеца " Лудогорец ". Успехът бе седми следващ за " сините " на стадион " Георги Аспарухов ", а попаденията за него означиха единствено чужденци - Холмар Ейолфсон (23-а мин.), Паулиньо (48-а) и Дени Алар (67-а).

Исландският бранител осъществя с глава третото си попадение този сезон след центриране отляво на австриеца Алар. По този мотив треньорът на " сините " Петър Хубчев съобщи: " Ние знаехме, че в предходния си тим (б.р. - " Рапид ", Виена) Дени Алар е изпълнявал и тази роля. Пробваме тези неща на тренировки и това е една от аргументите той да центрира за гола ".

Самият Алар пък сподели, че не е не запомнил и основното, за което бе притеглен - реализирането, като оползотвори извеждащо подаване на бразилеца Паулиньо, с цел да означи първия си гол за " Левски " през този сезон. А по-късно разяснява:  " За един нападател е значимо да вкарва голове. Найджъл Робърта вкарва доста, а аз чаках своя късмет (б.р. - да попадне в състава) и се веселя, че се получи през днешния ден. Целта ми е да въвеждам, това е и задачата на целия тим. "

Паулиньо пък се изравни със упоменатия Робърта, който в този мач почива, и със Станислав Иванов на върха в класацията за голмайстори на " сините " този сезон, като тримата имат по 6 попадения.

" Много съм удовлетворен, че неутрализирахме двама от най-силните играчи на " Етър " - сподели Хубчев. - Знаехме, че " Етър " може да играе на контри, и работихме по това през седмицата. Това е единствено един мач, който 99% от хората в България одобряват като рутинна победа. Аз персонално видях положителни неща, само че има още работа ".

Наставникът на великотърновци Росен Кирилов не бе удовлетворен от неналичието на експанзия у неговите играчи. " Мисля, че след първия гол домакините се освободиха душевен и започнаха да играят по-уверено. При нас увереността спадна, духът ни напълно пада, когато ни вкарват първи гол - сподели някогашният бранител на ЦСКА и " Литекс ". - В момента имаме доста играчи в не добра физическа форма след претърпените травми. Затова не можем и да се противопоставим толкоз добре, както при започване на сезона. Доста състезатели имат потребност да натрупат игрова процедура. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР