Левски няма да има право да извършва трансфери до второ

...
Левски няма да има право да извършва трансфери до второ
Коментари Харесай

ФИФА спря трансферите и на "Левски"

" Левски " няма да има право да прави прехвърляния до второ разпореждане, заяви " Кота спорт ". Забраната е от ФИФА, като е резултат от неизчистен дълг към някогашния футболист на тима Насиру Мохамед. Вчера Българският футболен съюз (БФС) е известен от международната футболна асоциация за тази глоба и тя незабавно е препратена към управлението на софийския клуб.

Изпълнителният шеф на " Левски " Ивайло Ивков удостовери за наказването, само че посочи, че то няма да заплаши приемането на лиценз за сезон 2022/23.

" Вярна е информацията по случая с Насиру, само че обстановката е под надзор и към този момент имам концепция по какъв начин ще я решим. Първо желая да успокоя нашите почитатели, че това обвързване все още не е с лицензионен темперамент, защото е отвън 31 декември. Аз персонално чаках сходно развиване на проблема и още през днешния ден ще го апелирам пред КАС. На всичко от горната страна, сега у нас трансферният прозорец е затворен и времево имаме благоприятни условия да реагираме. И не на последно, а даже преди всичко – почитателите на " Левски " демонстрираха, че стоят зад тима и всевъзможни опити да ни унищожат са несполучливи! " Левски " е безконечен ", разяснява Ивков.

Насиру Мохамед игра за " сините " от юли 2019 до април 2021 година, като по този начин и не съумя да се наложи и записа 29 мача и 2 гола. Ганаецът обаче има да получава още към 400 000 евро за престоя си в " Левски " и съумя да осъди клуба пред ФИФА поради забавянето. По-късно бе реализирано съглашение за разсрочване на дълга, само че очевидно столичният клуб все още не го извършва.

В момента със спрени права за прехвърляния е и " ЦСКА-София " - поради отговорности към някогашните футболисти на ЦСКА Сержиньо, Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня, който умря от левкемия през октомври 2021 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР