Левски направи равенство 1:1 с Айнтрахт Франкфурт в първи плейофен

...
Левски направи равенство 1:1 с Айнтрахт Франкфурт в първи плейофен
Коментари Харесай

Левски стигна до равенство с Айнтрахт, кордон от полицаи пази палатките пред МОЧА от народната любов на сините

Левски направи тъждество 1:1 с Айнтрахт Франкфурт в първи плейофен мач за влизане в групите на шампионата Лига на конференциите. Пред препълнените трибуни на Националния стадион " Васил Левски " " сините " играха почтено против именития си противник, като губеха в резултата до 95-та минута, когато резервата Асими Фадига вкара страховит гол от разстояние, с цел да остави развръзката за реванша в Германия след седмица.

След равностойни начални пет минути, гостите от Франкфурт удариха при първата си сериозна опция. Стражът на домакините Пламен Андреев отрази изстрел на съперников футболист, само че топката попадна при Марио Гьотце. Световният първенец с Германия от 2014 откри в наказателното поле непокрития Рандал Коло Муани и френският национал, оценен от клуба на 100 млн. евро, простреля Андреев с левия крайник за 1:0. Голът бе прегледан от Системата за видеоповторение (ВАР), само че претенциите на столичния отбор за нарушаване против Асен Митков не бяха почетени. Попадението до известна степен смути Левски, само че след средата на първото полувреме отборът на Николай Костов се поокопити и изравни играта. Джавад Ел Джемили опита шанса си от директен свободен удар, само че стреля над гредата. В 39-та минута столичани пропуснаха най-хубавия си късмет за целия дуел. Уелтън получи на крилото и напредна с топка в крайници до аутлинията, като подаде остро в наказателното поле на Айнтрахт, където Роналдо направи непростителен пропуск от близка отдалеченост, подарявайки кълбото с болнав удар на Кевин Трап.

След паузата Левски бе по-активният тим, само че можеше да изостане с два гола разлика. Бързи комбинации сред футболистите на Айнтрахт осигуриха добра позиция на Йенс Петер Хауге, само че той си поведе мощно топката и по този начин Андреев улови. Възпитаниците на Костов опитваха по всякакъв начин да се доберат до преференциална опция пред ров, като Уелтън бе покрай равнене, само че ударът му мина около вратата на гостите. В последна сметка, ситуацията не бе постоянно поради засада на бразилеца. Левски обаче продължи да има вяра и бе заплатен в самия завършек на добавеното време. Влезлият от пейката Асими Фадига получи топката и изстреля същински снаряд по посока вратата на Айнтрахт, който се оказа неосъществим за избавяне от Трап.

Така Левски се добра до извънредно влиятелен резултат в първия мач против носителя на трофея от Лига Европа за 2022 година. Реваншът сред двата състава е идния четвъртък, 31 август, от 21:30 часа българско време. Костов и компания няма да играят до тогава, защото дуелът им с Арда от Първа лига бе отсрочен. Айнтрахт гостува на Майнц 05 в Бундеслигата тази неделя, съобщи БГНЕС. В същото време кордон от служители на реда застана пред МОЧА, с цел да пази социалистическия монумент. Преди това почитателите издигнаха афиш, на който пишеше " Свивайте палатките, идваме по-късно ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР