Левски надви Черно море с 1:0 на Герена и се

...
Левски надви Черно море с 1:0 на Герена и се
Коментари Харесай

Левски и реферът решиха ребуса Черно море

Левски надделя Черно море с 1:0 на " Герена " и се класира на четвъртфинал за Купата на България. Така " сините " преодоляха един от най-неудобните си съперници в шампионата, от който изгубиха злополучно финала през 2015 година в Бургас, през 2016-а паднаха на " Герена " с 2:3 също в 1/8-финал, а преди 13 месеца отстъпиха във Варна на същия стадий след 2:2 и дузпи. Успеха донесе Мартин Райнов (24) с първия си гол в 40-ия мач със синия екип . При отбелязването обаче голмайсторът и двама от съотборниците му бяха в тънка засада, която рефер №1 за предходната година Николай Йорданов проспа. Преди почивката реферът анулира гол на варненци, дело на дебютиралия в шампионата Мехди Букаси. Поводът беше нарушаване на някогашния левскар и капитан на варненци Даниел Димов против голмайстора Райнов. В 90-ата минута гостите имаха искания за дузпа. Тогава непрекъснато разочароващият гръцки бранител Янис Каргас ненужно спъна на границата на наказателното поле измъкващия се Родриго Енрике, който падна отвън пеналта. Реферът Йорданов отсъди нарушаването, само че не свири дузпа за " моряците ". До последния сигнал " сините " се бранеха в глуха отбрана, само че стихийните офанзиви на варненци не им донесоха позитиви.
Този сезон двата отбора играха към този момент на " Герена " и тогава Левски завоюва леко с 3:0 с голове още до почивката.
" Победихме с огромно предпочитание. Чисто футболните неща бяха малко, само че в този шампионат продължаването ни и е целесъобразно. Статичните положения са част от футбола, не сме обръщали особено внимание на тях. В мача за състезание беше същото - имахме три положения, вкарахме и трите. Днес се получи отново по този начин. Накрая можехме да стигнем и до втори гол, само че младите момчетата са напрегнат. Вътрешно съм ужасно благополучен човек, че играем по този начин. Зная какви инжекции им бият, какви болки имат, Дени Алар най-после не можеше да върви. Голямо благодаря на тия момчета. Най-важното е да вземем идващия мач, с цената на всичко, доста е значимо. Няколко от момчетата към този момент имат 20 мача през сезона, заслужават почитание. Трудно е, само че мислите ли, че някой в Левски е преставал да мисли изобщо за трофея? Или в ЦСКА. Не си го представям. Концентрираме се върху идващия мач, няма кой да разреши да не мислим за купата ", съобщи треньорът на Левски Петър Хубчев.
Бившият му съотболник в Левски и треньор на Черно море Илиан Илиев с съображение се оплака от съдийството в мача. " Отмениха ни постоянен гол, можехме да отидем в продължения. Левски се затвори след почивката, опитахме на контраофанзива, само че това е риск. Претенции към моите футболисти имам, само че Левски се бранеше по всевъзможен начин и съумя да резервира резултата. Куцаше ни творчеството, а при гола им заспахме. Целият блок не бутна на открито, доста елементарен гол допуснахме. Здрав мач, времето предразполагаше за битка, единоборства. Реши се всичко от един човек, само че да не отивам натам. Ако желаете да приказвам, дано най-сетне вземат купа или купа и да се спре с тази нервност. Не го споделям да се заяждам. Няма корнер за тях, а навън в наша изгода, след това гол ни анулираха. Поздравявам ги и им искам триумф! Имахме малко положения, само че Левски разполага с добра отбрана. Можехме да приключим по-добре офанзивите си, само че това са детайлности, мачът е в историята. На " Герена " би трябвало да си непогрешим, а на места могат да ти вземат нещо, а като ти го вземат, краят е подобен, какъвто е сега. Не желая в този момент да разясня мача с Лудогорец, тъй като колкото и да наподобявам спокоен, ще издрънкам още някоя нелепост. Ще мислим за Лудогорец, когато се приберем във Варна. Нямаме доста време за възобновяване. Няма да я има тръпката да чакаме нещо напролет, само че пък това не значи, че няма да се раздаваме в шампионата ", сподели Илиан Илиев
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР