Левски има най-младият отбор в българския футбол, докато Лудогорец е

...
Левски има най-младият отбор в българския футбол, докато Лудогорец е
Коментари Харесай

"Левски" е сред най-младите отбори в Европа, "Лудогорец" е №1 по чужденци

Левски " има най-младият тим в българския футбол, до момента в който " Лудогорец " е №1 измежду потреблението на чужденци в Европа. Това демонстрира месечен отчет на Международния център за спортни проучвания (CIES Football Observatory).

Анализирани са 31 шампионати в Европа, като в проучването са попаднали 12 141 футболисти от 473 клуба.

По отношение на междинната възраст от CIES съпоставят тази на тимовете със междинната за шампионатите им. " Левски " е десети в Европа по този индикатор. Средната възраст на тима, воден от Станимир Стоилов е 23.39 години, а тази на Първа лига - 25.79.

Датският " Нордселанд " има междинна възсраст на играчите си под 21 години, а украинския " Мариупол " е с 21.29.

В същата ранглиста най-възрастен е " Пирин " - 29.55 години приблизително. Клубът от Благоевград е с близо 4 години по-голям от междинната възраст за българския шампионат. В челото на тази ранглиста е и " Царско село " - 28.19.


© Скрийншот:

" Левски " е в челото и на друга от класациите - максимален % лични юноши по отношение на равнището за локалното състезание. На " Герена " процентът на така наречен " построени в клуба " футболисти е 59.1%. Средното равнище за Първа лига е едвам 20.6 %.

Това е третата най-голяма разлика в Европа след тази сред " Жилина " (79.2 по отношение на 23.2 за локалното първенство) и " Динамо " (Букурещ). " Черно море " също попада в класацията с 41.1% играчи, които са построени в школата на клуба.

На другия завършек на таблицата е " ЦСКА 1948 " като един от седемте клуба в Европа, който не употребява нито един личен младеж в първия си отбор.


© Скрийншот

По отношение потреблението на чужденци по отношение на междинното равнище за шампионата " Лудогорец " е №1 в Европа. При десеткратния отличник процентът на чужденци е 80, а приблизително за Първа лига - 33.7%. С разлика сред двете равнища от 46.3% " Лудогорец " изпреварва " Атлетико " (Мадрид), " Република България Залцбург " и " Лил ".

На другия полюс са " ЦСКА 1948 " и " Арда ", надлежно с 3 и 11 %.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР