Левски и Локомотив Сф завършиха при резултат 2:2 в столичното

...
Левски и Локомотив Сф завършиха при резултат 2:2 в столичното
Коментари Харесай

Левски пропиля аванс от 2 гола и завърши наравно с Локомотив Сф в Първа лига

Левски и Локомотив Сф приключиха при резултат 2:2 в столичното дерби от 18-ия кръг на Първа лига.

Левски последователно овладя самодейността на стадион " Локомотив " и сътвори първото чисто състояние след четвърт час игра. Жереми Петрис получи топката отдясно и подаде пас по тревата към далечната греда, където Рикардиньо бе непокрит. Той скочи на шпагат и изпрати топката към опразнената врата, само че уцели напречната греда.

Единственият гол в първото полувреме падна в идната офанзива на " сините " в 27-та минута. Българският национал Марин Петков овладя топката отляво и влезе с нея на дрибъл в наказателното поле, след което я изпрати в далечния ъгъл за 1:0 за Левски.



Локомотив сътвори 100-процентово голово състояние минута преди края на постоянното време. Асен Митков загуби топката в половината на " сините " и " железничарите " проведоха светкавична контра. Димитър Митков получи по дясното крило и откри непокрития в наказателното поле Карлос Франса, който обаче не уцели опразнената врата на гостите.

Левски вкара втория си гол в 70-ата минута. Локо не се възползва от неточност в половината на гостите и те проведоха контра, която мина през Патрик-Габриел Галчев по дясното крило. Юношата на " сините " центрира и Асими Фадига не съумя да засече топката, само че тя рикошира в него и попадна на пътя на Андриан Краев. Халфът на " сините " бе прецизен с акуратен удар за 2:0.



Локомотив върна един гол пет минути по-късно. Карлос Франса се възползва от извеждащ пас по лявото крило, влезе в наказателното поле и подаде пред вратата, където Димитър Митков чакаше топката непокрит. Той преодоля с лекост Пламен Андреев, който преди този момент отрази няколко рискови удара на домакините, които уцелиха и греда.

Така се стигна до добавеното време и дузпата за Локомотив. Влезлият малко по-рано Стив Траоре проби отдясно и опита да преодолее Дарлан в наказателното поле, а бразилецът подложи крайник и го смъкна на земята. Митков застана зад топката и преодоля Пламен Андреев за крайното 2:2.

По този метод Левски резервира своето 6-о място с актив от 29 точки, а Локомотив остана на 13-а позиция с 18 пункта.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР