Левски е заплашен да се окаже в доста тежка позиция

...
Левски е заплашен да се окаже в доста тежка позиция
Коментари Харесай

БФС плаши Левски с отнемане на 3 т.

Левски е застрашен да се окаже в много тежка позиция преди старта на пролетния дял от шампионата. " Сините " би трябвало незабавно да изчистят дълг към футболна организация, която съумяла да осъди клуба в Спортния трибунал (САС) в Лозана. От " Герена " пропуснали да погасят задължението си и по този начин от САС са задължили БФС да наложи на клуба санкция от 2000 лева (1000 евро). Срокът за очистване на дълга изтича в сряда, като по сметката на сътрудника следва да бъдат приведени 30 000 евро.
В противоположен случай " сините " са застрашени да им бъдат отнети 3 т. от актива им. Това ще смъкне Левски на трета позиция в класирането с 40 т., единствено с 1 пред " безконечния противник " ЦСКА-Сф и в навечерието на дербито на 15 февруари. От Левски признаха, че в случай че не платят сумата, има действителна опция да им бъде сведен точковия актив.
" Процедурата е ясна. Става дума за обвързване към една организация, която е посредничила за прехвърлянията на Алфонсо Фигередо и Фелипе Нашименто през 2018 година. Осъдителната присъда в Спортния трибунал в Лозана е от края на 2018 година, т.е. преди моето идване в клуба, и е за не толкоз високата сума от 30 000 евро - 10 000 по единия трансфер и 20 000 по другия ", разясни изпълнителният шеф на Левски Павел Колев.
" Нещата са под надзор. Съмнявам се да допуснем Левски да загуби 3 точки от актива си поради тази сума. Това би означавало да се хвърли напразно един положен труд от доста хора в първите 6 месеца на този сезон ", добави някогашният публицист и някогашен заместител изпълнителен шеф на БФС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР