Левски е принуден да направи два списъка за лятната си

...
Левски е принуден да направи два списъка за лятната си
Коментари Харесай

"Левски" има варианти за селекция с или без пари

" Левски " е заставен да направи два листата за лятната си селекция, защото управлението още не е наясно с какъв бюджет ще разполага за идващия сезон. 

" Единственото, което е за в бъдеще, е неяснотата, която ни следва. Имаме набелязани футболисти за лятото и към момента не знаем каква ще бъде политиката след три месеца, с цел да знаем по какъв начин да се концентрираме и конкретизираме в дадената обстановка. Имаме набелязани футболисти и в един вид, и в различен вид.  Футболистите, които заслужават и демонстрират, че би трябвало да играят в " Левски " в България са при нас и привлякохме в този момент. Има още трима или четирима футболисти, които имат класата и да оказват помощ на " Левски ". Има набелязани футболисти, само че въпросът е дали ще може да се договорим с клубовете, с които имат контракти. Българските футболисти, които биха могли да играят в " Левски " се броят на пръстите на едната ръка. Понеже знаеха, че " Левски " има зад тила си сериозен спонсор... имаше сериозен спонсор, цената, която ни обявяваха и парите които желаеха за тях бяха нереални за българските стандарти. Изпратихме три оферти, за две не ни и върнаха, за третата ни желаеха сума, за която можехме да притеглим футболист от Холандия или Белгия. Не е оправдана цената, която се желае за български футболисти ", разяснява спортният шеф на " Левски " Ивайло Петков пред " Диема спорт ". Той не скри, че през лятото, при опция, ще бъде изработен нов опит за привличането на Тодор Неделев от " Ботев " (Пд).

В същото време няма да има доста освободени футболисти, стига да няма искащи да изоставен поради обстановката в клуба. До момента е нямало очевидно недоволни от решението да се изплати само половината заплата за предишния месец, а остатъка да си виси изискуем. Вече е ясно, че ще има един напускащ, който е отказал да възобнови контракта си. Петков не пожела да го оповести. Директорът обаче държи в тима да останат новопривлечените Симеон Славчев, Диян Лозев и Стайн Спиерингс, защото нямало задоволително време да се приспособяват и покажат качествата си.

Привличането на вратаря Георги Георгиев от " Славия " през лятото пък не значело автоматизирано, че ще напусне някой всред Милан Миятович или Николай Михайлов. " Причината е, че Ники Михайлов много постоянно получава травми , които вредят на подготвителния му развой и на целия тим. При възможна една травма на вратар, имаме млад вратар (б.ред. - Петър Иванов), който считаме, че още не е подготвен да бъде главен вратар на " Левски " при упоритостите, които има клубът. Всички имат действителен и идентичен късмет за титулярно място, никой няма обезпечено място, всеки идва, тренира, бори се и който заслужава играе. Като свърши сезона ще седнем и ще кажем кои вратари остават и с кой ще се разделяме ", изясни спортният шеф на " Левски ", който удостовери, че също се е отказал да получава заплатата си, до момента в който не се стабилизира обстановката в клуба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР