Левскари от всички възрасти, от различни професии , деятели на

...
Левскари от всички възрасти, от различни професии , деятели на
Коментари Харесай

В Кюстендил отслужиха панихида в памет на Гунди и Котков

Левскари от всички възрасти, от разнообразни специалности, деятели на спорта от Кюстендил пристигнаха на панихидата, отслужена в памет на починалите преди 50 години футболни митове Георги Аспарухов и Никола Котков пред параклиса " Св.Георги  Победоносец " до локалния стадион " Осогово ". Панихидата проведоха от местиня почитател клуб " Гунди ".

„ Това са 50 години, в които никой не ги е не запомнил. Те имат достижения в международен мащаб “, сподели Елка Бързачка, ръководител на почитател клуб „ Гунди “ – Кюстендил.

„ Това са хора, които са оставили голяма следа след себе си и в никакъв случай няма да бъдат забравени. Към днешна дата може единствено да ни служат за образец. Точно техните качества са нещо, с което ние би трябвало да се съобразяваме. Помислете си единствено чия гибел уважава българинът през днешния ден. Почитаме Ботев, Левски, почитаме Гунди и Котков “, сподели  зам.-окръжният прокурор на  Кюстендил Ангел Байрактарски от кюстендилския почитател клуб „ Левски “.

Панихидата беше отслужена от отец Генади Генадиев. Беше почетена паметта на умрелите десетки деятели на спорта от град Кюстендил и региона. Има кюстендилци, които пазят персонален спомен от легендите Гунди и Котков от срещите с тях, до момента в който са били на подготовка на Нацоналния тим на спортната база " Осогово " в Кюстендил през 60-те години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР