Левоцентристкото правителство на Румъния оцеля днес след вот на недоверие

...
Левоцентристкото правителство на Румъния оцеля днес след вот на недоверие
Коментари Харесай

Правителството на Румъния оцеля след вот на недоверие

Левоцентристкото държавно управление на Румъния оцеля през днешния ден след избор на съмнение в Народното събрание, съобщи организация Аджерпрес, представени от Българска телеграфна агенция.

Три опозиционни партии внесоха избор на съмнение против държавното управление на Виорика Дънчила, който бе озаглавен " Стига! Правителството Драгня-Дънчила - позор за Румъния! ".

Лидерът на парламентарната група на ръководещата Социалдемократическа партия (СДП) Даниел Сучу заяви, че вотът на съмнение е бил подсилен от 161 парламентаристи.

За да падне държавното управление от власт, предлагането трябваше да бъде подкрепено от 233 народни представители. Трима парламентаристи гласоподаваха срещу вота на съмнение.

Депутатите и сенаторите от ръководещата коалиция Социалдемократическа партия, Алианс на либералите и демократите и Демократичен съюз на унгарците в Румъния бяха в залата, само че не гласоподаваха, отбелязва Аджерпрес.

Вотът бе импортиран с подписите на 163 народни представители от опозиционните Национално-либерална партия, Съюз за избавление на Румъния и партия Народно придвижване. Те упрекваха държавното управление в незадоволително финансиране на основни браншове на стопанската система, в осъществяване на правосъдна промяна, навредила на имиджа на Румъния в чужбина, и в несъблюдение на предизборните обещания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР