Левицата отново ще пробва да извика министър-председателя Бойко Борисов на

...
Левицата отново ще пробва да извика министър-председателя Бойко Борисов на
Коментари Харесай

БСП пробва отново да извика Борисов в парламента

Левицата още веднъж ще опитва да извика министър-председателя Бойко Борисов на чуване в Народното събрание. Борисов не е приказвал пред депутатите от година, а депутатите от болшинството с процедурни хватки непрекъснато отбиват предложенията на Българска социалистическа партия министър председателят да регистрира какво прави държавното управление по значими проблеми, изключително към коронакризата, която стартира от март м. година По традиция в Народно събрание към този момент се явяват единствено отраслови министри, които небрежно издекламират " суха " статистика и без да се случи спор.

Този път ПГ на Българска социалистическа партия упорства Борисов да каже пред депутатите какви са " предпочитаните тематики за страната ни в границите на португалското председателство на Съвета на Европейския съюз ".

" Той допускам е квалифициран човек по отношение на предпочитаните тематики, които касаят португалското председателство, а също по този начин и да регистрира предпочитаните тематики и досиета по време на немското председателство, което бе едно много вълнуващо председателство, което касаеше в частност нашата страна и, несъмнено, станахме известни и бяхме много дейни, когато не позволихме на една прилежаща страна да продължи европейското си развиване ", съобщи иронично зам.-шефът на алената група Драгомир Стойнев.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която нееднократно отклони чуване на Борисов, посочи, че за тази седмицата периодите за внасяне на сходно искане за чуване не са спазени и ще се реши по какъв начин по устав да се провежда за идната седмица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР