Левицата излезе със специална Декларация на парламентарната група по случая

...
Левицата излезе със специална Декларация на парламентарната група по случая
Коментари Харесай

БСП иска оставката на Йорданка Фандъкова


Левицата излезе със специфична Декларация на парламентарната група по случая с трагичния случай с убитото на столичен тротоар момче

„ Всички ние тук в тази зала сме гневни на нелепата, ужасяващата преживелица, трагичния случай, при който почина едно момче, поради разкрит кабел – едно българско дете. Всички сме очевидци по какъв начин и какво се получава досега – нищо. Няма нито една институция, която да даде отговор на това безумство “, съобщи в пленарната зала на Народното събрание националният представител от Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев.

Острата рецензия депутатът насочи към болшинството в Народното събрание по отношение на съдбовната акцидент, при която 16-годишно дете почина за секунди от токов удар, настъпило разкрит кабел на столичен бул. и последвалото няколкодневно безмълвие по случая от страна на властта и институциите й.

Иван Ченчев настоя от името на Парламентарната група на левицата в Народното събрание да се явят министър-председателят и кметът на София, с цел да дадат пояснения за трагичния случай със гибелта на момчето.

„ От през вчерашния ден се появи доста сериозна информация, която приказва, че този разкрит кабел зарежда павилиони, които са благосъстоятелност или се държат от двама общински съветници на ГЕРБ “, разгласи депутатът от Българска социалистическа партия и уточни, че близо 100 са противозаконните такива павилиони в столицата, притежавани или стопанисвани от съветници на ГЕРБ.

Предложението пояснения Борисов и Фандъкова да дадат в Народното събрание по въпросите с произшествието бе подложено на гласоподаване след напън от народните представители от Българска социалистическа партия.След изострен спор с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, с нараснал звук поредно отказала няколко пъти да отговори на апела на социалистите да извика министър-председателя и кмета на София в пленарна зала, депутатите от левицата се постановиха.

Народният представител от Българска социалистическа партия Иван Ченчев показа от трибуната Декларация от Парламентарната група на левицата във връзка на трагичния случай.

В нея остро се осъждат стотиците други сходни случаи на несръчност и занемареност, довели до персонални нещастия, които случаи са функционалност на корупцията във властта –корупция, която убива.

В Декларацията се упорства ръководещите да поемат отговорността, желаят се отговори.

„ Не единствено поради Българска социалистическа партия, а поради българските жители. И би трябвало да ги получим. Така работи една парламентарна страна. Не с криене на министър председател, а с носене на отговорност “, акцентира от парламентарната естрада Иван Ченчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР