Летят жерави, Дамата с кученцето, Девет дни от една година,

...
Летят жерави, Дамата с кученцето, Девет дни от една година,
Коментари Харесай

Актьорът не може да живее без публика, а когато тя се отвърне от него, той престава да съществува ~ Алексей БАТАЛОВ

„ Летят жерави ”, „ Дамата с кученцето ”, „ Девет дни от една година ”, „ Изгори, с цел да светиш ”, „ Москва не вярва на сълзи ”. Преди дни публиката се сбогува със своя обичан воин, който оставя след себе си незабравими функции и милион разчувствани сърца. За любовта, ориста и занаята на актьора, с думите на огромния Алексей Баталов от книгата му „ Судьба и ремесло ”.

 (1928 ~ 2017)

Любовта – това е обвързаност. Доверие. И още – стичане на щастливи условия, които разрешават на хората да останат задълго дружно. Какво още да кажа? Определение на любовта още никой не е дал, а и не е допустимо.

Жената е способна на героизъм, неосъществим за мъжа. Тя е щастлива, когато живее в името на някого – мъж или деца. Тя, като персона, може да се самореализира в това, просто да помогне на някой различен да живее. Ако се опитате да поставите на нейното място мъж, той ще бъде погубен като персона. Той просто няма да съществува.

За да се оженят, хората не разчитаха на жилища и зестри. Ако през 40-те години разсъждаваха по този начин, мнозина просто нямаше да ги има на белия свят. Независимо от нищетата, хората се влюбваха, женеха и живееха, където намерят.

Всички живеехме мизерно. Но младите, все едно – те желаеха да обичат, да  основат семейство и дом. Да се ожениш за обичаното момиче – това беше обикновено.

Целият ми фамилен живот бе зависещ на моя снимачен график. Да фотографирам в киното – това беше най-важно за мен, и аз в никакъв случай не съм го крил.

Цял живот се стремях да не изневерявам на себе си и на никого да не бъда задължен. Само че, за това, от време на време плащаш прекомерно скъпо.

Не открих себе си в новото време. Да фотографирам в сериали или реклами – това не бих позволил при никакви условия.

Правете това, което ви е забавно, което ви носи наслада. Така ми споделяха доста хора. И по този начин ще се сдобиете с дело, което никой по-добре от вас няма да може да прави, и на което би трябвало да служите през годините.

Не вярвайте на артиста, в случай че ви споделя, че се е уморил от славата, феновете и писмата им. Той си криви душата – артистът не може да живее без аудитория, а когато тя се отвърне от него, той престава да съществува.

 Алексей Баталов, Наталья Вавилова в фильме " Москва слезам не верит "

 Алексей Баталов и Евгений Тетерин в кинофильме " Девять дней одного года "

 Кадр фильма " Звезда пленительного счастья "

 Алексей Баталов в функции Бориса в фильме " Летят журавли "

Снимки: Популярные актеры, interfax.ru, dixinews.ru, ria.ru

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР