Летовище Свети Константин край Пещера става село. Това решиха министрите

...
Летовище Свети Константин край Пещера става село. Това решиха министрите
Коментари Харесай

Летовище Свети Константин край Пещера става село

Летовище " Свети Константин " край Пещера става село . Това взеха решение министрите от кабинета " Борисов-3 ". Новото пазарджишко село е в рамките на съществуващото селищно образувание с локално значение - летовище " Свети Константин ".

Областният шеф на област Пазарджик е внесъл в Министерския съвет стимулирано предложение за основаване на новото обитаемо място след разглеждане и преценка на основанията, изложени в настояването от кмета на общината и решението на общинския съвет на община Пещера. Предложено е новото обитаемо място да се наименува " Свети Константин " ` с декрет на президента на Република България. Със основаването му общият брой на селата в страната ще стане 5000.

Промяната става съгласно Закона за административно-териториалното устройство на Република България. Установено е трайно заселване на население в съществуващото селищно образувание , чиято територия е избрана с организационен проект, съществуване на непрекъснато живеещо население и обществена и инженерна инфраструктура.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР