Летният сезон ще стартира с много неизвестни, в момента разчитаме

...
Летният сезон ще стартира с много неизвестни, в момента разчитаме
Коментари Харесай

Ангелкова коментира какви са очакванията за летния сезон

Летният сезон ще започва с доста незнайни, сега разчитаме на оптимистично-реалистична прогноза да имаме летен сезон от 1 юли. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 година Възпитаник е на Harvard.

"Някои концесионери и наематели към този момент са платили таксите си и ще бъде мъчно всичко да бъде гратис ", сподели още министърът във връзка безплатните чадъри и шезлонги по плажовете.

Ето при какви условия желаят шезлонгите по морето да бъдат безвъзмездни

"Концесионерите желаят самостоятелен метод за всеки един плаж ", добави Ангелкова.

"Много значимо е да знаем по кое време другите страни ще отворят границите си за туристически пътувания. Очакваме идната седмица Европейска комисия да излезе с пакет с рекомендации във връзка с туристическия бранш ", съобщи министърът на туризма.

"С отпадане на изключителното състояние на 13 май ще може да се осъществят пътувания за туризъм. Ще стартира поетапното отваряне на хотели и къщи за посетители, направени са съответни инструкции за това. Бройката туристи би трябвало да е такава, че да се съблюдават условията, през днешния ден или в понеделник се чака да бъдат подготвени съответните условия към туристическия отрасъл ", сподели още Ангелкова.

Министър Николина Ангелкова ще предложи да бъде продължен срокът за възобновяване на категоризацията с 1 година, с цел да бъде облекчена работата на местата за настаняване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР