Летният сезон е вече тук, а с него и ваканционното

...
Летният сезон е вече тук, а с него и ваканционното
Коментари Харесай

Лято 2020 - къде и как ще можем да пътуваме?

Летният сезон е към този момент тук, а с него и ваканционното въодушевление нараства. Много от нас се питат по какъв начин ще наподобява това толкоз неизмеримо лято и ще можем ли въобще да почиваме отвън страната. Някои страни отпускат ограниченията за интернационалните пътувания, други пък позволяват гости единствено от определени страни. Има такива, в които 14-дневната карантина след идването е наложителна, несъмнено, в случай че въобще съумеете да се сдобиете със самолетен билет, защото по-голямата част от самолетните компании са понижили полетите си с близо 70%.

По-надолу ви представяме другите ограничения и условия за интернационалните пътувания, които са наложени в обособените елементи на света.

Европа

От 15 юни Гърция би трябвало да отвори границите си за гости от Европейски Съюз, Китай, Япония, Израел, Нова Зеландия и няколко други страни, които са овладели рецесията с ковид. В взаимозависимост от съответната страна, от която идват туристите, може да се наложи да бъдат тествани за COVID-19 при идване.

Италия също постепенно отпуска ограниченията. От 3 юни тя позволява гости от Европейски Съюз, Англия и Монако. Примерът ѝ ще бъде последван от Германия и Франция, които ще отворят границите си на 15 юни (всички идващи от Англия и влизащи във Франция ще би трябвало да изкарат наложителна 14-дневна карантина), а Испания ще направи същото, само че през юли.

Миналата седмица Австрия отвори всички свои граници с изключение на тази с Италия. За да влезе в страната, човек би трябвало или да показа отрицателен тест за ковид, който е изработен не повече от четири дни по-рано, или да изкара 14-дневна карантина. 

Северна Америка

Засега в Щатите не се позволяват гости от Европа, Китай и Бразилия. Докато границите на Канада също са затворени за множеството страни, плажовете в Мексико започнаха да посрещат туристи от началото на юни. 

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР