Летните намаления в Гърция тази година започват от днес и

...
Летните намаления в Гърция тази година започват от днес и
Коментари Харесай

Гърция пуска летните намаления от днес

Летните понижения в Гърция тази година стартират от през днешния ден и продължат до вторник, 31 август 2021 година.

Според законодателството летните отстъпки стартират от втория понеделник на юли, само че тази година заради пандемичната обстановка Министерството на развиването и вложенията реши да ги стартира по-рано в опит да подтиква търговията.

Намаленията в Гърция са данъчно и счетоводно наблюдаван развой, който се контролира в гръцкото законодателство от закон 4177/2013 година. За да няма търговски измами законодателят изисква от търговците категорично да показват остарялата и новата цена на стоката, като това предстои на надзор. В случай на инспекция продавачите би трябвало да могат да потвърдят, че остарялата продажна цена, посочена на табелата, дава отговор на действителността.

Ако в един магазин има артикули, понижени с разнообразни проценти, на витрината не може да бъде комплициран единствено най-високият - би трябвало да са изброени всички препоръчани проценти понижения, да вземем за пример 10, 15, 40 или 50.

Нарушителите на наредбите за търговски понижения, се глобяват със сума, равна на 0,5% от годишния оборот и не по-малко от пет хиляди (5000) евро. В случай че за същото нарушаване се наложи повторно санкция в границите на пет (5) години, санкцията се усилва до 3% от годишния оборот на съответната компания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР