Летищните наземни оператори, които са от решаващо значение за гладкото

...
Летищните наземни оператори, които са от решаващо значение за гладкото
Коментари Харесай

Летищата бързат да наеат хиляди работници след пандемията

Летищните наземни оператори, които са от решаващо значение за гладкото действие на въздушния превоз, се надпреварват да запълнят хиляди работни места, които бяха съкратени по време на пандемията. Swissport, John Menzies и Dnata имат контракти с самолетни компании за даване на жизненоважни услуги, вариращи от регистрация до обработка на багаж, само че актуалните неналичия на работна ръка водят до разстройства по летищата в Съединени американски щати, Европейски Съюз и Англия, написа Financial Times.

През последната седмица пасажери оповестяват, че водачи напущат пилотската кабина, с цел да оказват помощ с товаренето на чанти в самолета, и кабинен екипаж сортира багажа заради дефицит на наземни оператори.

" Наемаме като луди "
Реклама
Международната асоциация за въздушен превоз съобщи, че има " сериозен дефицит на наземни оператори ", откакто хиляди напуснаха промишлеността по време на пандемията.

Swissport, който оперира на 285 летища в международен мащаб, съобщи, че желае да наеме 30 хиляди чиновници това лято и стартира акции в обществените медии в Обединеното кралство и Съединени американски щати за набиране на личен състав. Компанията освободи 20 хиляди от своите 65 хиляди служащи по време на пандемията за понижаване на разноските.

Dnata, която е благосъстоятелност на Emirates Group, съобщи, че " интензивно наема ". Други компании, като John Mеnzies и Esken също търсят личен състав за наземно обслужване, съгласно техните уеб страници. " Наемаме като луди ", споделя изпълнителен шеф на компания за наземно обслужване пред изданието.

Според изследване на консултантската компания Oxford Economics, спрямо равнищата преди Ковид, е имало 2.3 млн. по-малко работни места в авиационната промишленост до септември 2021 година Тези данни включват 29% спад на договорно наетия личен състав на летищата, като наземни оператори, където бяха изгубени 1.7 млн. работни места.
Реклама
Миналата седмица ръководителите на самолетните компании желаеха от Англия да облекчи имиграционните правила след Brexit и да даде специфични визи на авиационни служащи от Европейски Съюз, с цел да помогне за облекчение на казуса. Правителството на Англия уточни, че няма да вкара освобождение от визи за авиационни чиновници и твърди, че спирането е световен проблем, който не може да бъде позволен от имиграцията.

Бивш върховен изпълнителен шеф в компания за наземно обслужване споделя пред FT, че бизнес моделът на промишлеността затруднява повторното наемане на хора, като самолетните компании и летищата притискат наземните оператори за икономисване на разноски. Това оставя малко място за фирмите за наземно обслужване, където трудът нормално съставлява до 75% от разноските, да покачат заплатите или да подобрят изискванията за привличане на нов личен състав. Много се съгласяват, че е мъчно да се привлекат нови служащи в промишленост, известна с дългата, сложна и физическа работа.

Проблемът се следи в цяла Европа. " Не би трябвало да си вършим илюзии, че ще имаме задоволително личен състав това лято ", предизвести президентът на Съюза на френските летища Томас Жуин по-рано тази седмица.

Миналата седмица нидерландската самолетна компания KLM прекрати продажбата на билети за всички полети, излитащи от летището в Амстердам, поради проблеми с дефицита на личен състав.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Коментари и разбори 3 Икономика 1 Икономика 2 Инфраструктура 3 Енергетика 1 Политика 2 Икономика 3 Здравеопазване Реклама Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР