Летището в щата Кочин (Индия), което е преминало изцяло на

...
Летището в щата Кочин (Индия), което е преминало изцяло на
Коментари Харесай

Първото в света летище изцяло на слънчева енергия

Летището в щата Кочин (Индия), което е минало напълно на слънчева сила, ще спести към 300 000 тона въглеродни излъчвания в идващите 25 години.

От май 2016 летището ще действа посредством 46 150 слънчеви панела, ситуирани на 45 акра земя. Не единствено че този ход се равнява на засаждането на 3 милиона дървета, само че и силата, която ще генерира, се равнява на силата, употребена в 10 000 семейства за година.

„ Летището в Кочин ще генерира по 50-60 хиляди единици електричество дневно. На процедура то ще стане безусловно енергийно без значение ”, споделят публични представители.

Летището е четвъртото най-голямо в Индия от позиция на интернационален трафик. Планира се неизползваната електрическа енергия да бъде продавана на близката електрическа компания, а ако летището закъса за сила (облачни дни), то ще си я изкупува назад.

От управлението възнамеряват да извърнат внимание и на други възобновими източници на сила – в частност водноелектрически централи.

Индия към този момент има 4 гигавата потенциал от слънчева сила. Индийското държавно управление поучава и други летища да поемат по пътя на това в Кочин. Обмислят се и разновидности за внедряването на слънчеви енергийни системи и на други места с изключение на в летищата.

Science Alert

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР