Летище "София" бележи ръст по всички показатели през изминалия месец

...
Летище "София" бележи ръст по всички показатели през изминалия месец
Коментари Харесай

Над 600 хиляди пътници са обслужени на летище София през април

Летище "София " бележи растеж по всички индикатори през миналия месец - пасажери, самолетодвижения и обработени товари, оповестиха от превозвача.

Над 600 хиляди пасажери са били обслужени на летище "София " през април 2018 година Това е нарастване от 7.6 на 100 по отношение на същия месец на предходната година. 60% от пътническия трафик е минал през Терминал 2, а останалите 40% - през Терминал 1.

Пътниците по интернационалните постоянни линии са се нараснали с над 34 хиляди души. Сред аргументите за това са увеличените полетни оферти по нови и към този момент обслужвани направления от и до летище София. Пътуващите с чартърни полети през миналия месец са нарастнали двойно поради великденските празници. Най- желаните туристически дестинации за интервала са били Анталия, Хургада и Санторини.

През април от летището са изхвърчали и кацнали 5274 самолета, което е нарастване от 11% по отношение на същия месец на 2017 година Това се дължи на огромния брой чартърни полети и на увеличените честоти и новооткрити дестинации от началото на лятното разписание.

През март са обработени общо 1770 тона товарни и пощенски колета, което е растеж от 9.1%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР