Летищата във Варна и в Бургас, представителите на чуждите туроператори

...
Летищата във Варна и в Бургас, представителите на чуждите туроператори
Коментари Харесай

Туристическият бизнес предлага спешни мерки за спасяване на летния туристически сезон



Летищата във Варна и в Бургас, представителите на непознатите туроператори у нас и едрите хотелиери оферират незабавни ограничения за избавяне на летния туристически сезон. Те изпратиха писмо до служебния министър председател Стефан Янев и до министрите на туризма, на опазването на здравето и на външните работи.

Бизнесът желае график на дейностите, които ще бъдат изпълнени в туризма за интервал от два месеца, през който ще работи служебното държавно управление. Те упорстват за омекотен режим на влизане на туристи от 1 юни и протокол за деяние при положение на екскурзиант с открит Covid-19.

Министерството на външните работи незабавно да разиска опцията за възобновяване на полетите от и до Русия и да стартира улеснена процедура по издаването на визи на съветски жители за туризъм.

От сектора показват нуждата от незабавна маркетингова акция на главните емитиращи пазари - Русия, Германия, Англия, Полша, Чехия, Унгария.

Да бъде проведена и предпочитана имунизация на заетите в туризма, както и да бъде основана налична и ефикасна инфраструктура за тестване на туристите за Covid-19.

Според туристическия бизнес, в случай че бъде изпълнена декларираната все още полетна стратегия на летищата Бургас и Варна, за пиковите месеци на лятото се чакат към 250 хиляди идващи пасажери на летище Бургас и към 125 хиляди на летище Варна, като се чака огромна част от тях да имат нужда от проби за Covid-19 и при заминаването си, а все още черноморските курорти не разполагат с такава инфраструктура.

От туристическия отрасъл упорстват Министерството на туризма допустимо най-скоро да разгласява изискванията за кандидатстване за държавната помощ  за туроператори от 35 евро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР