Летен театърМорската градина0 коментара за Летен театърУникалният по рода си

...
Летен театърМорската градина0 коментара за Летен театърУникалният по рода си
Коментари Харесай

Единствен по рода си шоу спектакъл пристига във Варна

  Летен театърМорската градина

0 коментара за Летен спектакъл Уникалният по рода си театър The Bingo Project гостува в Летния спектакъл във Варна на 3-ти август. Шоуто е на турне, а това е единствената опция за жителите на морската столица да го видят. В него има съчетания от няколко типа изкуство – танци, музика и спектакъл. Специално е присъединяване на Ники Станоев – артист и комедиант, прочут на всички от " Шоуто на Слави “ и българския сериал " Домашен арест “. Орлин Цветанов – цигуларят на Лили Иванова, също взе участие в специфичния оркестър на спектакъла.

Жанрът на представлението е съвременен язвителен балет, само че това изложение надалеч не изчерпва палитрата от страсти, проникновения и артистични изненади, които се разкриват на сцената. Спектакълът The Bingo Project е многостранно комбиниране от музикални, танцови, театрални и комедийни детайли, одухотворено от балет " Арабеск “, Bingo Symphony Orchestra и артистът Ники Станоев. Трупата потегля на турне през август, с цел да разсмее и впечатли за следващ път феновете на театралното изкуство и балета. Сюжетът предлага обилие от музикални и танцови жанрове, тълкования на безконечни класики и комизъм, задоволявайки всеки усет.

Режисьор на представлението е Боряна Сечанова, сценографията е дело на Елица Георгиева, а хореографията – на Асен Наков. Многонаграждаваният балет " Арабеск “, който се утвърждава като най-престижната танцова натрупа в България, ще одухотвори историята посредством магията на танца. 50-годишният опит на сцената включва в репертоара на балета обилие от заглавия с друга стилистика – от неокласика до дръзновен опит, и редица влиятелни награди измежду които “Кристална лира ", “Аскеер ", “Икар ", Наградата на столична община и други

За музикалната част от спектакъла се грижи Bingo Symphony Orchestra, който е особено образуван за представлението. В него взимат присъединяване Георги Маринов, Евден Димитров, Орлин Цветанов, София Радилова, Младен Тасков, Стефан Горанов, които са известни джаз, рок, ъндърграунд и типичен музиканти, преплитащи своя гений, с цел да основат съвременни тълкования на добре познати класики. Шестимата реализатори заместват цялостен симфоничен оркестър, изпълнявайки музикалните творби на Стравински, Шостакович, Прокофиев, Барток, Чайковски, Пиацола и Шнитке, които са особено пригодени към сюжета на представлението.

Комикът Ники Станоев, прочут от българския сериал " Домашен Арест “ и редица други филми, влиза в двойствения облик на Чиновника, който съумява да надвие даже и дявола в свят, диктуван от бюрокрацията. Сюжетната линия ни води в неуместен свят в недалечното бъдеще, където обществото е подвластно на корупцията, а оцеляването зависи от танца. Глобалното стопляне е реалност и Швейцария е към този момент островна страна и местоположение на героите.

Нетрадиционното музикално зрелище, преплитащо детайли от разнообразни исторически интервали ни повежда на разходка в бъдеще, което носи отпечатъка на предишното. Модерното танцово шоу преглежда съществени публично обществени и персонални проблеми, пречупвайки ги през призмата на сатирата. The Bingo Project предлага богата гама от музикални и танцови жанрове, драма, трилър, комедия и романтика и внушава убеждението, че любовта и танца са разковничето на живота.

Лятното турне на The Bingo Project включва градовете Варна, Добрич, Русе и Велико Търново. Билети можете да намерите във всяка каса на EasyPay, както и онлайн на epaygo.bg.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР