Лесна рецепта за пандишпан. Получава се висок и сочен блат,

...
Лесна рецепта за пандишпан. Получава се висок и сочен блат,
Коментари Харесай

Лесна рецепта за пандишпан. Получава се висок и сочен сладкиш

Лесна рецепта за пандишпан. Получава се висок и апетитен блат, от който можете да извършите голяма торта за цялото семейство.

Необходими съставки:

За кръгла форма от 24 см:
– 6 яйца
– 1 чаша захар
– 1 чаша брашно
– 1 чаена лъжичка сода за самун (или 1.5 чаени лъжици бакпулвер)
– 1 супена лъжица оцет 9% или лимонен сок.

Начин на подготвяне:

Разбийте яйцата в огромна купа (не е нужно да отделяте жълтъците), изсипете чашата захар и разбийте с миксер, до момента в който се образува пухкава и гъста маса. Това ще отнеме 1,5 – 2 минути.

Важно! Необходимо е да се стартира от най-ниската скорост на миксера, като увеличавате последователно до най-много: 1-2-3-4-5 … (миксерът има 5 скорости, на всяка скорост по половин минута или малко повече).

Погледнете консистенцията на пяната, тя би трябвало да е гъста, когато останат следи от мустаци по миксера е задоволително.

Ако употребявате сода, изгасете я в оцета или лимоновия сок.

Тъй като в този сладкиш няма никакви течни съставки, като се изключи яйцата, за тази рецепта използвах бакпулвер. Смесете го с брашното.

След това последователно прибавете чашата пресято брашно, деликатно, леко разбърквайте с лъжица.

Печете пандишпана, най-добре във форма за печене с преносимо дъно, покрито с хартия за печене, намазана със слънчогледово олио.

Най-удобно е да поставите хартия на дъното на формата за печене и да я закрепите и по-късно да отрежете непотребната хартия по ръба. Вътрешните страни на формата намажете с растително масло, тъй че пандишпана да не се залепва.

Но не мажете прекомерно доста: мазните стени на формата могат да попречат за повишаването на блата.

Изсипете тестото във формата и го поставете във фурната. В истинската рецепта е написано да се сложи в студена, само че аз постоянно поставям такова тесто в добре загрята фурна. Струва ми се, че другояче блатът няма да нарасне. А несъмнено не желаете да рискувате и да проверявате.

Така че, поставете формата в авансово загрята фурна на 180 ° С и печете при същата температура, до подготвеност.

И защото пандишпанът е висок, това лишава към 45-60 минути. Периодично можете леко да отваряте вратата и деликатно да ревизирате. Ако краищата са розови, а междинната част е течна – леко намалете топлината, тъй че да може да се изпече отмерено.

Не намалявайте прекомерно внезапно температурата, тъй като пандишпанът ще спадне. Проверете с дървена пръчка в центъра дали е подготвен. Няма ли тесто по нея? Отлично – пандишпанът е подготвен!

Извадете от фурната и оставете за 10 минути да се охлади, а по-късно, деликатно извадете пандишпана от формата.

Великолепният и висок пандишпан е подготвен! Когато се охлади изцяло, в идеалния случай – на идващия ден можете да го нарежете с изострен необятен нож на 3-4 блата, да изберете крем и да извършите огромна и вкусна торта!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР