Лесна и вкусна рецепта за сос “Бешамел споделяме днес. Този

...
Лесна и вкусна рецепта за сос “Бешамел споделяме днес. Този
Коментари Харесай

Перфектният сос “Бешамел” по френска рецепта

Лесна и вкусна рецепта за сос “Бешамел ” споделяме през днешния ден. Този сос е универсална добавка към разнообразни ястия.

Приготвя се доста елементарно и бързо и в това време автентично. Съчетава се с доста артикули, тъй че може да се употребява сполучливо както когато подготвяме изтънчено ядене за празненство, по този начин и бърза вечеря.

Повечето от вас сигурно разполагат с нужните артикули за приготвянето му в личната си кухня.

Рецепта за сос “Бешамел ”

Необходими артикули:

600 мл мляко 50 г брашно (за предпочитане пшенично) 50 г масло 1/3 ч. л. индийско орехче 2 дафинови листа по избор 3 зърна бахар по избор сол и прясно надробен бял пипер

Начин на подготвяне:

Загрейте маслото в тиган и изчакайте да се разтопи. След това прибавете брашното, тъй че да се смеси с маслото до приемането на гладка примес.

Постепенно се налива млякото. Бъркайте, до момента в който сосът се сгъсти. Накрая го овкусете със сол, пипер и индийско орехче по избор.

Идеи за ястия със сос “Бешамел ”

Можете да употребявате този сос за подготвяне на добре познатата и харесвана лазаня. Това е известно ядене, в което бешамелът се комбинира с месен доматен сос и паста. Сосът се съчетава добре и с гръцката мусака – ядене, ненапълно сходно на лазанята, в което вместо паста се употребява патладжан.

Отлична концепция е прибавянето му към разнообразни типове паста. По този метод ще имате бърза вечеря на масата.

Може да се употребява за варени или печени на скара зеленчуци – моркови, броколи и карфиол, да вземем за пример.

Ако търсите концепция за вечеря, която да е ефектна, само че в същото време бърза, може да приготвите аспержи, поляти със сос “Бешамел ”.

Интересното е, че сосът върви добре и с пилешко, пуешко, заешко и телешко месо. Отлична добавка е и за печена или варена риба. Със сигурност тази композиция ще зарадва мнозина.

Сосът “Бешамел ” е и основа за доста изискани ястия, които сигурно ще задоволят усета на същинските гастрономи. Той е основа за подготвяне на сос “Морне ”.

Можете също по този начин да приготвите френско суфле. Към охладения бешамел се прибавят настърган кашкавал, синьо сирене, жълтъци, френска горчица и разрушени белтъци. Получената маса може да се пече във фурната до леко поруменяване.

Както можете да видите, ястията могат да бъдат елементарни, бързи и в това време доста изискани, и най-важното – вкусни!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР