Лещата може да бъде не само хранителна, но и изключително

...
Лещата може да бъде не само хранителна, но и изключително
Коментари Харесай

Баба винаги слага тези подправки на лещата и тя се получава уникално вкусна

Лещата може да бъде освен хранителна, само че и извънредно вкусна, стига да я приготвяте по този начин, както би трябвало. За предпочитане е, преди да я сготвим, да я накиснем във вода за няколко часа, по този начин, както действаме нормално с боба. Освен, че ще се свари по-лесно, ще е и доста по-вкусна.

Що се отнася до това по какъв начин ще приготвите лещата, е напълно въпрос на желания. Едни обичат ястията да са постни, други – не.

Подправките обаче са това нещо, което доста деликатно би трябвало да подберете, в случай че желаете най-после гозбата да се получи ненадминато вкусна. Днес ще ви разкажем какви подправки поставят положителните домакини в лещата, а точно нашите баби.
Подправките, които бабите ни не не помнят да прибавят към лещата
Чубрицата е една от главните подправки, които никога не трябва да забравяме да прибавим. Именно тя продава оня неудържим усет, прочут на всеки. Тя обаче се поставя към самия край, когато ястието е към този момент завряло.
Бабината леща, от която ще си оближете пръстите
Бабините манджи постоянно са най-вкусни и се помнят цялостен живот. Трябва да сме признателни за всички тези предписания, които ни завещават майкит...
Прочети повече
Дафиновият лист е идната фалшификация, която е целесъобразно да прибавим към гозбата. Важно е обаче да не прекаляваме с количествата, защото ароматът му е доста мощен и рискуваме най-после да се усети лека мъка. Едно листо е изцяло задоволително, само че би трябвало да го счупите на две, с цел да може да пусне от ароматите си.

Червеният пипер е идната фалшификация, която също намира място в тая манджа. Той се поставя към загрятото олио и се запържва. Една чаена лъжичка е изцяло задоволителна.

Сложете и сол, само че не прекалявайте. По-добре най-после да се наложи да добавите още малко, в сравнение с да се чудите по какъв начин да спасявате пресоленото ядене.

Това са наложителните подправки, които бабите ни прибавят към гозбата и усетът най-после е непостижим. Ако сте решили да готвите леща, не пропускайте нито една от тях!

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР