Лесен е за храносмилане, а ползите от неговото консумация са

...
Лесен е за храносмилане, а ползите от неговото консумация са
Коментари Харесай

Как се вари ориз правилно? Няма да повярвате колко грешите

Лесен е за храносмилане, а изгодите от неговото консумация са многочислени. Но както всички останали зърнени култури има 2 минуса – подтиква затлъстяването и усилва риска от диабет.

Особено рисков е белият ориз, който съдържа 200 калории в една чаша.

Но учените и готвачите са потвърдили, че единствено с един елементарен трик можете да намалите на половина калоричността.

“Сварявам ориза по нормалният метод. Единственото друго е, че в преварена вода, преди да сложа ориза прибавям кокосово масло, към 3% от количеството на ориза. След като се свари, го оставям в хладилника за 12 часа “, изяснява лекар Судхаир Джеймс.
Всеки може да притегли по-голямо благополучие в дома си
В дома, където живеете се разминават разнообразни сили, които ви засягат по един или различен метод. Необходимо е да контролирате тази енер...

Какво се случва при тази процедура?

С варенето нишестето в ориза става елементарно за храносмилане, тъй че организмът го трансформира в захар, а аварийна захар – гликоген нататък се съхранява като лой.

С прибавянето на липид, в този случай кокосово масло, фрапантно се трансформира структурата на ориза. Охлаждането също е доста значима част от този развой, което оказва помощ на нишестето да се втвърди, тъй че оризът става по-малко калоричен, даже и в случай че още веднъж се затопли по-късно.

Това е всичко! Вече знаете по какъв начин се вари ориз вярно!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР