Lenovo възнамерява да си купи ново парче от технологичния пазар.

...
Lenovo възнамерява да си купи ново парче от технологичния пазар.
Коментари Харесай

Lenovo придоби 51% от бизнеса с компютри на Fujitsu за нефиксирана сума

Lenovo има намерение да си купи ново парче от софтуерния пазар. Китайската компания ще придобие 51% от бизнеса с лични компютри на Fujtsu, заяви Reuters. Според договореностите по договорката Lenovo ще заплати незабавно 17,85 милиарда йени (156,7 млн. долара) кеш и ще преведе спомагателни до 12,75 милиарда йени според от триумфа на поделението до 2020 година

Други 5% от бизнеса на Fujitsu ще принадлежат на Японската банка за развиване. Съвместното дружество ще се споделя Fujitsu Client Computing.

 Lenovo закупи 51% от бизнеса с компютри на Fujitsu за нефиксирана сума

В Lenovo са взели решение да задвижат договорката откакто регистрираха най-големия растеж на облагата си от две години насам. По данни на Reuters бизнесът с компютри на компанията (от позиция на доставените бройки) се е нараснал със 17 на 100 през последното тримесечие, завършило през септември.

Lenovo рапортува за доходи в размер на 11,8 милиарда $ – с 5 на 100 повече по отношение на аналогичния интервал на предходната година. Чистите доходи на компанията обаче са достигнали 139 млн. $, отбелязвайки 11% спад. След оповестението на резултатите цените на акциите на компанията се покачиха с 5%.

Според Браян Ма, анализатор от IDC, договорката може да помогне на Lenovo да преодолее изоставането си по отношение на HP Inc. която е водач в сегмента с преднина от 1-2%.

Паралелно с това се следят и признаци на стабилизация на пазара на лични компютри. Дори единствено този факт би бил задоволителен на поделението на Lenovo да усъвършенства индикаторите си.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР