Ленинградската АЕЦ започна ежедневно да произвежда течен кислород, който се

...
Ленинградската АЕЦ започна ежедневно да произвежда течен кислород, който се
Коментари Харесай

Руска АЕЦ ще изпраща до 100 тона течен кислород месечно към болници

Ленинградската АЕЦ стартира всекидневно да създава течен О2, който се доставя до лечебни заведения и стационари. Към тях месечно ще бъдат изпращани до 100 тона течен О2. От него се получават 80 кубични метра медицински О2, нужен за пациентите, съобщи " Российская газета ".

Този размер стига за един час работа на 275 000 портативни апарати за изкуствена вентилация на белите дробове. На едно Коронавирус поделение с 80 заболели месечно е нужен приблизително до един звук течен О2, който се преобразува в газообразен.

„ Течният О2 е непряк артикул, който централата в никакъв случай не е употребила за лични потребности. В интервала на пандемията обаче той стана витално нужен и се взе решение за ежедневната му доставка “, съобщи заместник-началник цеха на една от инсталациите за произвеждане на О2 Андрей Абрамов. И Ростовската АЕЦ заяви, че е подготвена за доставя газообразен медицински О2. Досега той се е произвеждал за лични потребности, само че поради мащаба на здравната рецесия, централата стартира пълноценното му произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР