Лена Бориславова влезе с летящ старт в политиката като началник

...
Лена Бориславова влезе с летящ старт в политиката като началник
Коментари Харесай

Атакуват ме не защото съм жена, а защото съм силен опонент

Лена Бориславова влезе с летящ старт в политиката като шеф на кабинета " Петков ", само че скоро след оставката на правителството се отдръпна след поредност от нападки против името и имиджа й.  Сега още веднъж е претендент за народен представител в обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " и едно от най-големите остриета измежду дамите политици. 

За мястото на дамите в политиката и в обществото и за следването на персоналната си визия за развиване на България, приказваме на финала на предизборната акция.

Г-жо Бориславова, с какви усеща се връщате в политиката след късото Ви неявяване?

Всъщност в никакъв случай не съм напускала тима на „ Продължаваме промяната “ и без значение че ме нямаше в общественото пространство няколко месеца, работех с хората от екипа " зад кадър ". В този интервал се посветих на основаването и надграждането на експертния ни капацитет. Създадохме няколко групи в 16 работни посоки, така наречен " експертни препоръки ", и привлякохме нови лица, външни специалисти по разнообразни тематики и ги използвахме, с цел да се готвим за 48-ото Народно заседание. Разписвахме лични начинания и законодателни оферти.

Не усещам, че съм излизала от политиката, защото следях какво се случва в Народно събрание като член на Изпълнителния съвет и всяка седмица сме обсъждали каква е тактиката и какво се случва с Политическа партия.

Завръщането ми в този момент в обществения живот е по-скоро обвързвано с това, че вършим решителна стъпка към обединяване и имаме вяра, че зависи от всеки един от нас да допринесе с каквото може за тази идея на единението. А именно - постоянно държавно управление, което уверено да придвижи България напред. Не просто да я изравни с Румъния, което беше заветната цел от 2007 година насам, а да станем равни с другите европейски страни като качество на живот, обучение, медицински и обществени услуги и приходи.

Вашата персона беше неведнъж атакувана от всички страни. Една от най-отблъскващите офанзиви беше песента с Ваше име, дело на сценаристите на 7/8. Вие съдите продуцентите. Докъде стигна делото?

Предстои да бъде планувано първо съвещание по делото, като процесът се движи обикновено по отношение на периодите за българското гражданско право. Песента излезе през януари тази година, а аз се бях отдръпнала още през лятото на 2022 година Тук бих задала въпроса на сценаристите на Слави Трифонов и персонално на него:

Какво тъкмо стимулира 7/8, откакто към този момент не бях обществено присъстваща персона, да излязат с тази ария?

Почувствахте ли се персонално наранени от песента?

Според мен песента е изключително вулгарна и се опита да ме показа в светлина, която няма нищо общо с работата ми. В този смисъл - не намирам за възможно по този метод да се визира персона, било тя и обществена, защото би трябвало да съдят за теб по това, което правиш в професионален проект, когато те нападат в това качество. Тази ария не съдържа по никакъв метод оценка за работата ми като шеф на кабинета или като правист, или като специалист в подготовката на политическата стратегия на " Продължаваме промяната ".

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР