Лена Бориславова критикува прекъсването на дискусиите по законопроекта за независимо

...
Лена Бориславова критикува прекъсването на дискусиите по законопроекта за независимо
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Прокуратурата се ръководи от крадци и убийци

Лена Бориславова подлага на критика спирането на полемиките по законопроекта за без значение следствие на основния прокурор

В обява на стената си във Facebook някогашният шеф на кабинета на Кирил Петков упреква прокуратурата, че се управлява от крадци и убийци.

Имало едно време...

Главният Мултак на републиката открива съвещание на правна комисия, в която се гледа за първи път законопроектът за без значение следствие на основния прокурор.

За разлика от неуморната работа по скопяването на Изборния кодекс и среднощните съвещания преди по-малко от 2 месеца, депутатите от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, БВ и Възраждане през днешния ден се " умориха " рано-рано... и прекъснаха без време полемиките по законопроекта.

Защо този законопроект е значим?

За да има базова правдивост. Как може да чакаме, че прокуратурата ще вкарва крадци и убийци в пандиза, в случай че самата прокуратура се управлява от такива и няма прийом те да бъдат отстранени от служба и да им се потърси отговорност?!

През 2009 България е наказана в Страсбург по делото „ КОЛЕВИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ”. Решението по това дело за първи път изрично установи казуса, че в България не съществува ефикасен механизъм за без значение следствие на възможни закононарушения от основния прокурор.

11 години по-късно и макар уверените евроатлантици и законотворци от ГЕРБ, подобен механизъм не бе даже създаден.

Конкретните в действителност изказвания, изложени пред съда в Страсбург, включват обвинявания на тогавашния Главен прокурор в корупция, ликвидиране и други закононарушения:

Пара 18: “По това време други публични персони също показват мнението, че Главният прокурор страда от психическо заболяване и е направил голям брой тежки престъпни действия. През 2002 година, господин Е. С., някогашен депутат, прочут с изявленията си за хипотетични закононарушения, осъществени от високопоставени чиновници, разгласява отворено писмо до Висшия правосъден съвет и други институции, в което показва, че Главният прокурор е направил закононарушения, и че същият има психологично разстройство. Едно от обвиняванията е, че през февруари 2000 година Главният прокурор е умъртвил госпожа Н. Г., юрист, която както се твърди, е служила като медиатор за заплащане на подкупи от нарушители на прокурори. Редица публични фигури, в това число прокурори, вършат изказвания за медиите по този въпрос, някои от тях в поддръжка на изказванията. ”

Лена Бориславова
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР