Лена Бориславова, Александра Тренкова, Весела Чернева, Лидия Колева - началник

...
Лена Бориславова, Александра Тренкова, Весела Чернева, Лидия Колева - началник
Коментари Харесай

Ревизията на служебния кабинет стигна до пиарите - вижте списъка

Лена Бориславова, Александра Тренкова, Весела Чернева, Лидия Колева - шеф на кабинета на премиера, шефката на пресцентъра на Министерски съвет, пиари на министерства и разнообразни сътрудници - общо 63-ма са измежду проверяваните от Инспектора на Министерски съвет лица, научи Епицентръ.бг.

Със заповед от 16 август на премера Гълъб Донев е предоставена инспекция за подписаните цивилен контракти в перода 13 декември 2021 до 1 август 2022 от началниците на политическите кабинети, съветниците и специалистите към политическите кабинети на министър-председателя и заместник-председателите, както и лица подпомагали активността им.

Писмото от Главния инспекторат, което прилагаме, е изпратено до служебните вицепремиери и министрите на земеделието, на стопанската система, на енергетиката,на околната среда, на туризма, на младежта и спорта и на електронното ръководство.

 

То гласи следното:

 

Със заповед от 16 август на премиера Гълъб Донев на комисия от Главния инспекторат е предоставено осъществяването на инспекция за подписаните цивилен контракти в интервала от 13 декември 2021 година до 1 август 2022 година от началниците на политическите кабинети, съветниците и специалистите към политическите кабинети на министър ръководителя и заместител министър-председателите, както и лица, помагали активността им.

В тази връзка, на съображение член 46 б, алинея 5 от Закона за администрацията апелирам, за Вашено подпомагане в Главния инспекторат да бъде предоставена информация по отношение на съществуването на подписани цивилен контракти от посочените в приложение №1 към актуалното писмо лица с ръководените от Вас министерства, второстепенните разпоредители с бюджет към тях, държавните предприятия по член 61 от Търговския закон и комерсиалните сдружения с държавно присъединяване в капитала.

Моля, поисканата информация да бъде направена в информация, приложение №2 към сегашното писмо, като с оглед съдържащи се в нея персонални данни на лицата, същата да бъде показана в Главня инспекторат на ръка - електронен притежател.

Предвид периода, избран във възлагателната заповед на министър-председателя, апелирам справките с информацията да бъде показана в Главния инспекторат в период до 24 август 2022 година

Писмото е подписано от ръководителя на Главния инспекторат Мария Томова.

 

Припомняме, че през днешния ден стана известно, че измежду проверяваните е и уважаваният вирусолог проф. Радка Аргирова, която бе консултант на премиера Кирил Петков по въпросите на пандемията от ковид.

“Работа на инспектората е да ревизира. Няма потребност да им подрежда министър председателят. Инспекторатът на Министерския съвет прави единствено това. Не знам министър председателят да го е нареждал, само че това не значи, че не е. Работата на инспектората е да ревизира и сегашните, и предходните. Той и мен би трябвало да ме ревизира. Дали министър председателят е наредил - не знам, само че в това няма нищо неприятно ”, разяснява информацията пред “24 часа ” представителят на служебния кабинет Антон Кутев.

 

 

Ето и листата:

 

 1-2

 1-3

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР